Mitrescu: Să plece incompetenţii care au dus CEO în pragul colapsului

Liderul Sindicatului Liber „Energia” Rovinari, Constantin Mitrescu, a comentat despre decizia managerului CE Oltenia de a nu invita la discuţii liderii FNME pentru a soluţiona problemele salariaţilor complexului. Mitrescu spune că Ciurel discută doar cu sindicate care nu există legal, cum ar fi SMER şi SMEO.

Reporter:  Domnul Ciurel a spus că nu vrea să stea de vorbă cu dumneavoastră, chiar dacă stabilise-ţi cu prefectul să aibă loc o întâlnire…

Constantin Mitrescu: Nici noi n-am vrea să stăm de vorbă cu Ciurel, din păcate e director al unei companii mari şi nu merită acest lucru.

Rep.: SMEO a avut termen pentru înfiinţare, ce credeţi, se va înfiinţa?

C.M.: Nu se poate realiza un sindicat pe baze ilegale. Oamenii nu sunt oi sau vaci sau capre să le iei, să le combini, să le fuzionezi, într-un sindicat fără să adere, să aibă o cerere de adeziune fiecare membru de sindicat la acel sindicat mare care vor să îl creeze. Nu reuşesc. Din 19 mii de salariaţi dacă ar fi să-şi dea acceptul la sindicatul lui Ruşeţ eu fac pariu şi sunt convins că nici 10%, poate prostesc 1000 de oameni să facă adeziune la Ruşeţ. Numai să-i ia cu japca aşa, să-i formeze într-un sindicat cum doresc ei.

Rep.: Ei spun că numai la Rovinari au peste 2000 de adeziuni, la SMER. Aşa este?

C.M.:  Nici SMER nu există. Apelul este suspensiv de executare. Un sindicat este legal constituit atunci când este înscris la registrul judecătoriei. Mergeţi şi vedeţi la judecătorie sau uitaţi-vă pe site-ul judecătoriei dacă există înregistrat Sindicatul Mine Energie Rovinari. Are cod fiscal? Nu există, mai durează cel puţin o lună şi jumătate, s-a făcut recurs şi apel la el, până se va înregistra, dacă va trece de recurs. În momentul de faţă degeaba faci o adeziune, faci la o organizaţie ilegală, nu există.

Rep.: Se fac alegeri pentru un nou directorat la CEO, ce directori speraţi să plece de la complex?

C.M.: Să plece toţi incompetenţii care au adus societatea asta în pragul colapsului, în faliment. În primul rând Ciurel să plece de acolo. Asta este părere mea. Şi eu vreau să plece Ciurel cum şi el nu vrea să negocieze cu noi. Negociază cu ăia 7300 din 19000. Ăia care sunt cu capul în jos şi care au semnat toate prostiile pe care le face Ciurel, inclusiv şomaj tehnic. Tot ei sunt cei care au pierdut drepturi salariale. Eu sunt unul dintre cei care n-au semnat contractul colectiv de muncă. Nu-mi puteam asuma asemenea pierderi salariale.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: