Daviţoiu (PMP): Am urmat o altă tabără din PDL, nu sunt traseist

Fostul lider PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, a susţinut ieri prima conferinţă de presă în calitate de preşedinte interimar la PMP Gorj. El a declarat că nu este traseist politic, deoarece a urmat o altă tabără din PDL, adică tabăra Udrea. În trecut, Daviţoiu a fost şi membru PNL.

Reporter: Domnule Daviţoiu, este prima conferinţă de presă în calitate de preşedinte. Chiar azi fostul dvs. şef de partid Vasile Blaga este în Gorj.

Nicolae Daviţoiu: Fiecare partid îşi urmează cursul vieţii. Ştiam de vizită mai demult, dar asta nu influenţează cu nimic decizia pe care am luat-o. Este destul de mult de muncă, avem de făcut organizaţii locale, vrem să obţinem un scor bun la europarlamentare.

Rep.: Domnul Blaga a declarat că PMP este un partid de traseişti şi l-a comparat cu o maşină piese vechi care se dă nouă. Cum comentaţi?

N.D.: La alegerile pentru desemnarea preşedintelui partidului au fost două tabere: o tabără care a susţinut-o pe Elena Udrea şi alta pe Vasile Blaga. Traseişti sunt cei care au plecat în altă parte, în alte partide. Fiecare a urmat tabăra pe care a susţinut-o, asta nu înseamnă că eşti traseist politic. Traseişti sunt cei care pleacă de la nivel central, deputaţi care influenţează scorul în parlament, influenţează opţiunile electorale.

Rep.: Spuneţi că nu sunteţi traseist pe motiv că aţi ales o tabără din PDL?

N.D.: Altă tabără din PDL, da. Şi mai spun că PDL, chiar prin semnătura domnului Blaga, a spus că nu are nevoie de mine. Mi se pare incorect să dai un om afară şi apoi să-l critici.

Rep.: Dvs. sunteţi la alt partid, aţi plecat de la PDL, dar nu sunteţi traseist?

N.D.: Păi dacă m-au dat afară ce trebuia să fac? Nu are legătură cu traseismul. Traseism este când ai plecat fără să fii dat afară.

Rep.: Aţi afirmat că v-aţi dat demisia.

N.D.: Pentru că se vehicula că vor să mă excludă.

Rep.: Vă excluseseră deja.

N.D.: Nu mă excluseseră. Aia a fost un aranjament între primarul Florin Cârciumaru şi Dan Vîlceanu. Nu mă interesează de acest truc pe care l-au făcut. (...) Am depus contestaţia în decembrie şi conform statutului trebuia să primesc răspuns în 30 de zile şi nu am primit. Dar nu mă mai interesează.

Rep.: De ce aţi ales PMP când motivul excluderii dv.s din PDL a fost chiar susţinerea acestui partid?

N.D.: Indiferent la care plecam, tot aşa se zicea. Nu aveam decât două variante: PMP sau PNL.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: