Salariu de un miliard de lei pentru cumnatul lui Geoană

Portalul de ştiri HotNews a făcut ieri o dezvăluire halucinantă. Cumnatul lui Mircea Geoană are un salariu de peste 20.000 de euro pe lună, ca director al unei bănci de stat. Ionuţ Costea este numele fericitului cumnat, care şi-a negociat salariul în luna aprilie a acestui an, cu şeful AVAS, Mircea Ursache, membru PSD. Mai mult, Costea nu poate fi concediat timp de patru ani, decât dacă statul îl plăteşte despăgubiri de circa 750.000 de euro. Toate astea, în condiţiile în care multe din salariile din România nu depăşesc 200 de euro.

Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, câştigă lunar, numai din salariu şi stimulente, mai bine de un miliard de lei în fiecare lună. Costea îşi poate practic permite ca în fiecare lună să îşi cumpere o garsonieră confort I sau o maşină bunicică. Dar ar câştiga aceşti bani din propria afacere, poate nu ne-am mira. Dar Costea este directorul unei bănci de stat, Eximbank.

Deloc întâmplător, Ionuţ Costea şi-a negociat acest salariu în aprilie 2009, după venirea partidului cumnatului său Mircea Geoană la guvernare. Costea a negociat şi semnat contractul de mandat cu Mircea Ursache, directorul Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), pus în funcţie de cumnatul Geoană.

PSD a plecat de la guvernare, Costea a rămas

Mircea Geoană este cel care a negociat politic ca postul de director al Eximbank să revină Partidului Social Democrat. Ieşirea PSD de la guvernare a făcut ca sute de oameni ai acestui partid să fie schimbaţi din funcţiile de conducere. Nu şi Ionuţ Costea. Să nu credeţi că directorul Eximbank are în continuare spatele asigurat de cumnatul Geoană. Nu. Aici apare şi mai vizibilă hoţia cu acte în regulă. În acelaşi contract de mandat semnat cu Ursache, cumnatul lui Geoană şi-a asigurat traiul pentru încă trei ani. Contractul stipulează faptul că, dacă va fi dat afară, Costea va fi despăgubit cu salariul pe trei ani, adică în jur de 750.000 de euro. Cine se riscă să îl dea afară?

De menţionat este că salariul mare al lui Costea, dezvăluit ieri de HotNews, a surprins întreaga lume bancară, mai ales că însuşi guvernatorul Băncii Naţionale a României are un salariu „mult sub zece mii de euro”, după cum au declarat surse din BNR.

Primele lui Costea ar acoperi zeci de salarii

HotNews a mai dezvăluit ieri că, pe lângă salariu, Ionuţ Costea are următoarele drepturi, potrivit contractului de mandat: o primă de vacanţă egală cu salariul lunar, prime de Crăciun, de 1 iunie, decontarea oricăror cheltuieli făcute în interes de serviciu, prima de ziua băncii, al 13-lea salariu, echivalentul a nu mai mult de trei salarii lunare, în cazul în care Adunarea Generală a Acţionarilor decide să acorde alte prime. Mai mult, Eximbank a încheiat pentru administrator şi familia sa o poliţă de asigurare privată internaţională în valoare de un salariu brut lunar. Costea mai are dreptul la un bonus anual în cuantum de minim o remuneraţie lunară brută şi maxim trei conform deciziei AGA, pentru îndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: