Încă un gorjean blochează asfaltarea drumului din Litovoi

Ion Mustafa este al doilea târgujian care atenţionează Primăria Târgu Jiu să nu asfalteze peste proprietatea sa din zona Litovoi. Şi Gheorghe Puzdrea a anunţat prin ziarul Pandurul că va bloca utilajele, dacă primăria nu îl despăgubeşte. Cei doi au teren în zona Pieţei Litovoi, chiar pe porţiunea de drum. Consiliul Local Târgu Jiu a alocat 80.000 de lei pentru lucrările de modernizare a Aleii Digului, zonă comercială a municipiului.

Ion Mustafa pretinde că deţine în zona Pieţei Litovoi din municipiul Târgu Jiu o suprafaţă de teren de circa 260 mp, care întretaie drumul ce urmează a fi asfaltat de primărie şi care se întinde până la digul Jiului. Bărbatul spune că are titlul de proprietate pentru suprafaţa respectivă, însă, printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2002, administraţia l-a preluat ilegal în domeniul public şi l-a concesionat ulterior, pentru câţiva zeci de ani, unor agenţi economici.

Mustafa spune că a acţionat primăria în instanţă şi a avut câştig de cauză. Mai mult, acesta spune că într-o încercare anterioară a primăriei de a asfalta respectivul tronson de drum chiar a reuşit să împiedice acest lucru, obţinând o ordonanţă prezidenţială. „Am teren care prinde drumul, trece dincolo de drum. Am acte cadastrale intabulate, titlul de proprietate pe el şi l-am cerut de nenumărate ori şi în instanţă. Instanţa nu îmi anulează niciun act de proprietate, ba din contră, îmi recunoaşte că am suprafaţa de teren. Primăria nu ne dă acolo, pe considerentul că ei se fac proprietari pe terenul nostru. Ei zic că au terenul, noi avem actele. Au concesionat tot terenul, la toţi vecinii. Nu sunt singurul, mai sunt şi alţi vecini care au proprietate acolo cu acte legale, ori titlu de proprietate, ori hotărâri judecătoreşti. În preajma mea suntem 3 proprietari şi ar mai fi încă vreo 3 în zonă”, a declarat Ion Mustafa.

Cedează terenul pentru un preţ just

Autorităţile locale din Târgu Jiu au anunţat că în câteva săptămâni vor trece la asfaltarea tronsonului de drum care pleacă din zona Praktiker până la Piaţa Centrală. Directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu spunea că înainte de începerea lucrărilor juriştii primăriei vor purta negocieri cu proprietarii de terenuri din zonă, cât să nu mai existe niciun impediment pentru începerea lucrărilor. Oamenii spun că nu au fost contactaţi până acum de primărie şi că ar accepta să cedeze terenul dacă li s-ar oferi un preţ just. În caz contrar, proprietarii de terenuri din zonă ameninţă că vor bloca accesul utilajelor în zonă. „Vreau să împrejmuiesc terenul şi nu ne dă autorizaţie. Nu încep lucrările de asfaltare că nu au cum. Am oprit o dată cu ordonanţă preşedinţială, îi mai oprim din nou dacă încep. Sunt de acord să mă despăgubească, dar să ne dea la valoarea la care l-au vândut ei. Nu ne-a chemat nimeni negocieri”, a mai spus Ion Mustafa.

FONDURI

Primăria Târgu Jiu a alocat, de la bugetul local, printr-o rectificare de buget, suma de 80.000 lei pentru modernizarea străzii Aleea Digului. Consilierii municipali au avizat în şedinţa de Consiliu Local de luni, 29 iunie, alocarea sumei care iniţial nu a fost prevăzută în bugetul pe 2015. 

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: