Încă un lider sindical din CE Oltenia anunță proteste

Implementarea planului de restructurare gândit pentru Complexul Energetic Oltenia este încă sub semnul întrebării pentru mulți lideri de sindicat. Aceștia se declară pesimiști în privința investițiilor noi care se anunță, dar și a profitului pe care îl așteaptă toată lumea. Mai mult, nu exclud nici protestele pentru că, spun ei, nu se mai pune accent pe impactul social în urma restructurărilor.  

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, nu se declară foarte optimist când vorbește de implementarea programului de restructurare pus la punct pentru compania energetică. Liderul FNME a declarat că, până acum, la ultimele reorganizări, a primat interesul angajaților, iar sindicatele aveau un cuvânt greu de spus. Acum lucrurile stau diferit.

„Din 1997, noi facem programe de restructurare. Partea sindicală era consultată pentru chestiunile astea și se convenea cu ea. Acum au pus pe site-ul CEO, ni s-a prezentat și la revedere. Consultare nu înseamnă doar să mă informezi și atât. Să nu credeți că nu vor urma proteste”, a fost atenționarea lui Pîrvulescu.

Mai mult, el a adăugat că deja piața de energie este afectată de problemele companiei. S-a întrebat cât de mult va crește prețul energiei în lipsa producătorului din Gorj. “E o chestiune de lipsă de reacție totală a instituțiilor statului. Ar trebui toți să avem atitudine, nu doar cei din Gorj. Asistăm la o creștere alarmantă a prețului energiei, generată de problemele pe care le are CEO. Gândiți-vă dacă nu ar mai fi CEO, ce explozie ar avea prețul la energie? Sunt scenarii făcute de specialiști în domeniu. Oferta va fi mult mai mică decât cererea. Ce se întâmplă atunci?”, s-a mai întrebat Pîrvulescu, la Tele3.

Nici până acum, Comisia Europeană nu s-a pronunțat în privința planului de propus de statul român.

Vizualizări: 2,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: