Încă un miner a murit după explozia de la Petrila

Valea Plângerii, aşa cum îi spun vecinii noştri de peste munţi Văii Jiului, pare să nu mai scape de blestemul pierderilor de vieţi omeneşti, după ce ieri o a 13-a persoană a murit ca urmare a rănilor suferite în explozia produsă cu mai bine de o săptămână în urmă. În spital mai sunt alţi şapte ortaci, pentru o parte dintre aceştia medicii fiind în continuare rezervaţi în privinţa evoluţiei din următoarele zile.

Unul din cei trei mineri de la Petrila internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală a murit ieri dimineaţă, în urma unui stop cardiorespirator. Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Bogdan Opriţa, a confirmat ieri faptul că Florin Bâlbă, care avea arsuri pe o suprafaţă mare de corp şi un traumatism cranio-cerebral, a murit la ora 4.45, în urma complicaţiilor suferite.

Minerul decedat, Sorin Mihai Bâlbă, a fost şef de brigadă la sectorul şase al Exploatării Miniere Petrila şi avea doi copii, unul dintre ei în vârstă de două luni.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale a Huilei, Sorin Bâlbă avea 37 de ani şi a lucrat la mina Petrila timp de 21 de ani. El a fost şef de brigadă la sectorul şase, ocupând această funcţie de doi ani şi opt luni.    Bărbatul era căsătorit şi avea doi băieţi, unul în vârstă de două luni şi celălalt de zece ani. Soţia lui Sorin Bâlbă, Adriana, este şi ea angajată la mina din Petrila.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală se mai află doi mineri de la Petrila, unul fiind în stare critică, dar stabilă, iar altul cu o stare mai bună. Două explozii au avut loc, pe 15 noiembrie, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi. Opt din cei 14 răniţi în exploziile de la mina Petrila au fost aduşi, în 16 noiembrie, în Capitală. Cinci dintre ei au fost internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde au fost operaţi, iar alţi trei mineri au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Alţi şase mineri au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, ei fiind externaţi, miercuri după-amiază, întrucât evoluţia stării lor de sănătate a fost bună.

Vestea morţii celui de-al 13-lea miner nu a picat deloc bine în Valea Jiului, acolo unde principalii directori din Compania Huilei îşi încearcă şi ei norocul la câte un post de deputat pe listele PNL. Zona este una portocalie de ani buni, iar necazurile de acum aproape le anulează şansele liberalilor de a face o figură bună în faţa candidaţilor de la PDL. Pe final de campanie, pentru că politicienii din Vale nu şi-au întrerupt campania decât pentru scurt timp, rudele celor care sunt încă internaţi la spital se gândesc cu groază la ce se poate mai rău, iar mai rău nu ar fi ca liberalii să ia procente mici duminica viitoare, pentru că nu are nimeni dubii despre asta, ci ca inima vreunui alt ortac să nu mai bată până atunci. Singurul lucru cert era până aseară că la Petrila nu se reia lucrul nici zilele acestea, condiţiile din subteran fiind la fel de grele ca şi pentru directorii care se pregătesc să predea ştafeta politică peste câteva zile.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: