Încă un polițist gorjean trimis la pușcărie

Un polițist din Gorj a fost condamnat definitiv în celebrul dosar „Mafia Cărbunelui” în care alți colegi de-ai săi au fost deja achitați. Gheorghe Milodin a fost găsit vinovat pentru luare de mită în formă continuată și fals intelectual.

Agentul de poliție a fost condamnat joi la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Asta după ce la Gorj a primit o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, pe un termen de supraveghere de patru ani.

Concret, este vorba despre patru infracțiuni de luare de mită, fapte care au avut loc în anii 2014 și 2015, precum și de falsificarea a două procese verbale de sancționare.

După ce va ieși din pușcărie, polițistul are interzis, alți cinci ani, să-şi exercite meseria. Gheorghe Milodin a fost filmat de anchetatori în timp ce primea bani de la transportatorii de cărbune.  Aparatura de înregistrare a fost montată atât pe maşinile poliţiei, cât şi pe stâlpii de iluminat public.

„Cu opinie majoritară, respinge apelul declarat de apelantul Milodin Gheorghe împotriva s.p. nr. 108/2020 a Tribunalului Gorj, ca tardiv”, a stabilit, joi, Curtea de Apel Craiova.

În schimb, a fost admis apelul procurorilor gorjeni. Milodin a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită și la un an de închisoare pentru fals intelectual.

„Desființează în parte s.p. nr. 108/13.07.2020 a Tribunalului Gorj şi, rejudecând (...) contopește pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din pedeapsa de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul Milodin Gheorghe să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie”, se arată în minuta sentinței.

În urmă cu mai bine de cinci ani, nu mai puțin de 12 agenți de poliție din zonele Rovinari și Turceni au fost anchetați pentru că ar fi lăsat să treacă mașini încărcate cu cărbune sustras de la carierele miniere din Gorj, în schimbul unor sume de bani.

În acest dosar cunoscut în presă sub numele de „Mafia Cărbunelui”, doar trei polițiști au fost condamnați definitiv, pedepsele fiind unele mici. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de Nicolae Milodin, fratele polițistului condamnat la pușcărie, respectiv doi ani cu suspendare.

Complexul Energetic Oltenia s-a constituit parte civilă în dosar, dar nu a primit niciun leu. Prejudiciul a fost estimat de anchetatori la peste 3,7 milioane lei, iar cantitatea de cărbune furată la 50.000 de tone.

În vară, polițistul Gabriel Negoiță a fost condamnat la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență. El pretindea șpăgi mărunte, de 200-300, de lei, bunuri sau servicii, în schimbul promisiunii unei intervenții favorabile în diverse dosare.

Vizualizări: 9,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: