Încep anul şcolar într-o grădiniţă nouă

Circa 50 de preşcolari şi elevi de la clasa pregătitoare din comuna gorjeană Băleşti vor avea parte de condiţii moderne de educaţie. Administraţia locală a construit o nouă grădiniţă în satul Băleşti, clădirea fiind inaugurată vineri, într-un cadru festiv.  

Grădiniţa cu Program Normal Băleşti a fost construită în spatele celei vechi. Este o construcţie nouă, realizată după standarde europene. Trei clase au fost înfiinţate, două fiind puse la dispoziţia preşcolarilor, iar cea de-a treia unei clase de pregătitoare. În total, circa 50 de micuţi vor studia în condiţii mai bune în anul şcolar 2018-2019.

Noua grădiniţă dispune de grupuri sociale, dar şi de cabine de duş. Lucrările au fost demarate în primăvara anului 2017. Clădirea este formată din parter şi etaj, fiecare clasă fiind utilată cu mobilier adecvat.

Autorităţile locale din Băleşti au inaugurat vineri, 7 septembrie, noua unitate de învăţământ. La eveniment au luat parte copii şi localnici din comuna Băleşti, inspectorul şcolar general Ion Işfan, directorul Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoş din Ceauru, Cornel Șomâcu, şi alţi invitaţi. De asemenea, preotul paroh din localitate a oficiat o slujbă de sfinţire a noii clădiri.

Pentru realizarea acestei construcţii, administraţia locală din Băleşti a obţinut fonduri de la Uniunea Europeană, fiind vorba de aproximativ 600.000 de lei. De altfel, investiţia face parte dintr-un proiect integrat de milioane de euro în care sunt cuprinse mai multe lucrări de anvergură la nivel de localitate.

„Este o clădire dedicată exclusiv micuţilor noştri din localitate, care vor începe activitatea din 10 septembrie într-o unitate nouă, plăcută, frumos amenajată. Acum două săptămâni am început lucrările de modernizare şi la grădiniţa din satul Ceauru. Lucrările sunt finanţate tot din fonduri europene. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 1,6 milioane lei. O parte din această sumă va fi alocată pentru dotarea grădiniţei. Din discuţiile cu executantul lucrărilor, copiii îşi vor putea relua activitatea la această grădiniţă chiar în preajma sărbătorilor de iarnă. Până atunci vor studia la şcoala din satul Ceauru”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.     

    

Galerie foto


Vizualizări: 996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: