Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. Sunt180 de clase în Gorj!

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi la clasa I va avea loc în data de 24 februarie, iar listele cu elevii înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014-2015 vor fi publicate pe data de 11 aprilie. Potrivit planului de şcolarizare, la nivelul judeţului Gorj, vor funcţiona circa 180 de clase pregătitoare. În clasa I vor merge elevii care acum frecventează grupa zero. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj aşteaptă noi instrucţiuni din partea ministerului pentru a afla dacă se vor permite înscrieri direct în clasa I.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va afişa pe site-ul instituţiei, în data de 17 februarie, circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ. Tot atunci, va fi afişat programul de evaluare psihosomatică a copiilor, care poate fi solicitată de către părinţi în vederea înscrierii, fiind prezentate şi unităţile în care se realizează evaluarea, aceasta urmând să aibă loc în perioada 18 februarie-12 martie.

În perioada 24 februarie -14 martie, părinţii vor completa online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip. Pe data de 21 martie are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsa locurilor şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.

Cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare are loc din 24 martie. Reprezentanţii ISJ Gorj spun că vor fi probleme din cauza numărului de locuri. „Pentru anul şcolar 2014/2015, la nivel judeţului Gorj, au fost prevăzute 178 de clase pregătitoare. În clasa I vor merge elevii care frecventează în momentul de faţă grupa pregătitoare, la nivelul judeţului funcţionând 172 de clase. Urmează să vedem dacă normele metodologice vor permite înscrierea în clasa I a copiilor de 7 ani, care nu au urmat grupa pregătitoare. În principiu, se preconizează a se păstra acelaşi regulament ca anul trecut. Pentru anul şcolar 2013/2014 s-a permis înscrierea acestora în clasa I”, a declarat Ermina Frunzaru, referent ISJ Gorj.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: