Încep lucrările la drumul de rocadă

Reabilitarea centurii a fost amânată timp de 8 luni din cauza numărului mare de contestaţii făcute de către firmele participante la licitaţie. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a dat undă verde primăriei în vederea finalizării licitaţiei, câştigătoare fiind declarată firma Colas din Craiova. Mai pot fi depuse contestaţii până pe data de 12 octombrie însă până acum, potrivit directorului tehnic al primăriei, Marius Ionescu, nimeni nu a contestat rezultatul.

Lucrările de modernizare a drumului de rocadă vor fi demarate la sfârşitul acestei luni. După aproximativ 8 luni de contestaţii a fost desemnată firma constructoare. Este vorba despre societatea Colas din Craiova care a îndeplinit toate condiţiile impuse de autorităţi. La licitaţia din 17 februarie au participat 15 firme din Târgu Jiu şi din ţară. O mare parte dintre acestea au contestat, în nenumărate rânduri, actele sau fazele licitaţiei. Ultima contestaţie a fost depusă la începutul lunii septembrie. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţiile, iar în data de 2 octombrie a emis o decizie prin care s-a cerut comisiei de licitaţii să desemneze firma constructoare. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a declarat: „În cazul în care nu va fi atacată decizia CNSC- ului, în data de 12 octombrie vom semna contractul cu societatea Colas şi îi vom preda acesteia amplasamentul în vederea demarării lucrărilor. Până în momentul de faţă nu s-a înregistrat nicio contestaţie în acest sens”, a spus Ionescu. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 330 miliarde de lei vechi.

Vor fi executate doar lucrările permise de starea vremii

Modernizarea celor 15 km de drum de rocadă vizează realizarea unei variante ocolitoare la DN 66-DN79 prin reabilitarea străzilor Termocentralei, Luncilor şi Barajului. Marius Ionescu a mai precizat: „Lucrările vor începe din partea de sud, din Romaneşti. Va fi realizat un traseu nou paralel cu actualul drum. Traseul va trece prin incinta CET şi va urma drumul pe lângă termocentrale până la Turcineşti. Lucrările de realizare a noului drum de rocadă vor consta în devieri de reţele, executări de şanţuri şi canalizări. Tot pe centură vor fi realizate şi 5 sensuri giratorii, câte unul la fiecare intersecţie mare”. De asemenea, directorul tehnic al primăriei a menţionat: „Lucrările vor fi demarate în aproximativ 2 săptămâni urmând a se face eforturi pentru recuperarea timpului pierdut din cauza contestaţiilor. În acest an se vor realiza doar acele lucrări care nu sunt afectate de sezonul rece. Este vorba despre lucrările pregătitoare, de excavare, balastări, curăţirea şanţurilor şi a rigolelor”. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 24 de luni conform documentaţiei.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: