Încep negocierile pentru o nouă majoritate în Consiliul Judeţean

Un nou vicepreşedinte al Consiliului Judeţean ar putea fi ales vinerea aceasta, dacă partidele de pe scena politică locală găsesc o soluţii pentru formarea unei majorităţi. Consilierii judeţeni sunt convocaţi vineri într-o şedinţă în cadrul căreia ar trebui să aleagă un nou vicepreşedinte, după retragerea la pensie a social-democratului Corneliu Popescu.

Democrat-liberalii se reunesc în această seară şi discută despre formula în care vor purta negocierile pentru că, în următoarele zile, liderii PDL Gorj trebuie să se vadă atât cu cei de la PNL, cât şi cu şefii PRM Gorj. "Avem o şedinţă de Birou Permanent Judeţean în care vom stabili comisia de negociere cu partidele cu care dorim să formăm o majoritate în Consiliul Judeţean, o majoritate care să pună mai presus de orice bine gorjenilor. Marţi şi miercuri vom avea probabil negocieri cu PNL şi PRM şi sperăm să devenim parteneri în urma acestor discuţii. Vineri este şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean şi până atunci trebuie să încheiem discuţiile", spune Cosmin Popescu. Acesta spune că o altă comisie va negocia şi cu partenerii de guvernare de la UDMR şi minorităţile naţionale.

Morega nu vrea jocuri pe sub masă

De partea cealaltă, Dan Ilie Morega aşteaptă negocierile cu PDL Gorj, pentru care a fost mandatat în unanimitate de Delegaţia Permanentă a filialei pe care o conduce. Delegaţia Permanentă i-a dat acestuia şi un nou vot de încredere, aşa că, acum, liderul liberal are, practic, mână liberă la negocieri. Şeful PNL Gorj spune că îşi doreşte o colaborare cu democrat-liberalii în perspectiva în care în 2012 tot Traian Băsescu va fi preşedintele care va forma guvernul de după alegerile din acel an, iar bazele acelei guvernări par a se pune încă de acum, cel puţin la nivel de judeţ, PSD având astfel toate şansele unei opoziţii mult mai prelungite decât şi-o pot imagina cei mai înflăcăraţi militanţi ai acestui partid.

"Eu îmi respect cuvântul dat şi nu îmi plac jocurile pe sub masă. Nu voi cere marea cu sarea, dar nici nu voi dori să devin anexa nimănui. De 20 de ani în Gorj se desfiinţează locuri de muncă. Poate reuşim să creăm acum, prin această nouă coaliţie, o majoritate care să schimbe direcţia şi să reuşească să creeze alternative economice", spune Morega.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: