Încep plăţile în avans pentru subvenţiile pe suprafaţă

Ultimele zile de eliberare a adeverinţelor pentru creditele fermierilor! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie (APIA) Gorj va sista eliberarea adeverinţelor în data de 15 octombrie, urmând ca ulterior să înceapă plăţile în avans pentru subvenţiile pe suprafaţă.

Potrivit conducerii instituţiei, autorizările la plata avansului vor începe înainte de finalizarea controlului efectiv. „După data de 16 octombrie vom începe autorizarea la plată pentru avansul SAPS 2015. Se va acorda 50% din subvenţia pe suprafaţă. Am înţeles că anul acesta se va putea da avans, chiar şi înainte de finalizarea controlului efectiv. Încă suntem în perioada de control, nu ne-au venit rezultatele de la teledetecţie. Se pare că rezultatele teledetecţiei vor veni în jurul datei de 25 octombrie, acolo unde vor fi depistate probleme se vor organiza întâlniri cu fermierii pentru clarificări. Până la autorizarea plăţilor în avans vom continua să eliberăm adeverinţe pentru credite”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

La nivelul judeţului, un număr de 18.845 de fermieri au solicitat subvenţia pe suprafaţă pentru anul în curs. În acest an, SAPS are un cuantum de 77.08 euro pe hectar. La această sumă se adaugă plata redistributivă, acele alocări de la 1 la 5 hectare cu 5 euro, de la 5 hectare la 30 de hectare cu 46,75 euro. Totodată, se va acorda şi plata pentru înverzire în valoare de 53,90 de euro. Tinerii fermieri beneficiază de 29.77 euro la hectar. Nu trebuie ignorate nici acele scheme cuplate, cum este cazul la soia pentru care se acordă un sprijin de 325 de euro pe hectar, iar la lucerna de 55 de euro pe hectar.  

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: