Încep pregătirile pentru alegerile parlamentare

Autorităţile gorjene au început pregătirile pentru alegerile parlamentare. Secretarii primăriilor din judeţ au fost deja informaţi că la scrutinul din luna decembrie cetăţenii vor vota tot cu cartea de identitate, nu cu cea de alegător, aşa cum se preconizase în urmă cu câteva luni, întrucât registrul electoral nu este operaţional.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că prevederile legale referitoare la cărţile de alegător vor intra în vigoare abia începând cu alegerile parlamentare din anul 2016. Potrivit calendarului de organizare al alegerilor parlamentare, la sfârşitul lunii în curs, urmează să fie constituit Biroul Electoral Judeţean. “În data de 30 septembrie se vor desemna preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral Judeţean. De asemenea, începând cu data de 9 octombrie se vor delimita şi numerota secţiile de votare de pe raza judeţului. Cel mai târziu, la data de 25 octombrie, vor fi tipărite şi comunicate către primari listele electorale permanente. Ulterior aceste liste vor fi puse la dispoziţia alegătorilor spre consultare. După verificarea listelor alegătorii pot formula întâmpinări împotriva omisiunilor, a înscrierilor greşite sau a oricăror alte erori”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj. Completarea Biroului Electoral Judeţean cu reprezentanţii partidelor şi alianţelor politice se va face, cel mai târziu la data de 9 noiembrie. Desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor de la secţiile de votare se va face în data de 24 noiembrie.

CAMPANIE

Campania electorală va începe la data de 9 noiembrie şi se va încheia în ziua de 8 decembrie, ora 7.00. Procesul votării se va desfăşura în data de 9 decembrie, între orele 7.00-21.00.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: