Încep preselecţiile pentru Festivalul „Maria Lătăreţu”

O nouă ediţie a Festivalul Cântecului Popular Românesc “Maria Lătăreţu” va avea loc, la Târgu Jiu, în perioada 6-9 noiembrie. Tinerii gorjeni care doresc să participe la acest concurs sunt aşteptaţi la etapa judeţeană de preselecţie care se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor în data de 25 octombrie.

Pregătirile pentru Festivalul Cântecului Popular Românesc “Maria Lătăreţu” sunt pe ultima sută de metri. Înainte cu aproximativ o săptămână de preselecţia finală, soliştii vocali şi instrumentiştii din Gorj vor fi evaluaţi de juriul local. Etapa judeţeană de preselecţie va avea loc în data de 25 octombrie la Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 10.00. Festivalul se desfăşoară pe două secţiuni: solişti vocali şi solişti instrumentişti. Fiecare judeţ poate participa cu 2 solişti vocali şi 2 solişti instrumentişti cu vârsta cuprinsă între 16-35 ani. Judeţul gazdă îşi rezervă dreptul de a participa cu câte 4 solişti la fiecare secţiune.

Costurile sunt suportate de concurenţi

Potrivit regulamentului concursului, fiecare interpret se va prezenta cu două piese: doină, baladă, cântec doinit sau cântec epic, fără acompaniament; o melodie ritmată, cu acompaniament orchestral. Laureaţii cu Marele Premiu şi Premiul I obţinute la ediţiile anterioare ale Festivalului nu pot participa în concurs. Fişa de concurs  însoţită de partituri şi o copie după B.I./C.I. se expediază pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, str. Calea Eroilor, nr. 15, cod 210135, Tg-Jiu, Gorj, până la data de 1 noiembrie a.c., pentru a da posibilitate orchestrei să asigure o mai mare operativitate în desfăşurarea preselecţiei. Este absolut necesară viza Centrului judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale, care girează astfel îndeplinirea condiţiilor din regulament privitoare la limitarea numărului concurenţilor şi la premiile obţinute de aceştia.

Prezenţa concurenţilor este aşteptată în ziua de 6 noiembrie la sediul Ansamblului artistic profesionist ,,Doina Gorjului” (Casa de cultură a sindicatelor Tg-Jiu). Preselecţia se va desfăşura în aceeaşi zi, începând cu orele 15, în prezenţa juriului naţional. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către participanţi (direct sau prin instituţiile culturale din zona de domiciliu).

TAXĂ

Înainte de începerea preselecţiei toţi concurenţii vor achita la casieria Ansamblului o taxă de participare/ înscriere de 25 lei. Repetiţiile cu orchestra se vor desfăşura în fiecare zi de concurs, începând cu 6 noiembrie, ora 9, la sediul Ansamblului profesionist „Doina Gorjului”. Acompaniamentul orchestral, pe toată durata festivalului, va fi asigurat de orchestra Ansamblului profesionist „Doina Gorjului” din Tg-Jiu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: