Greşeli la Bac. Notă mărită cu 3 puncte

Greşeli grave de corectare la examenul de Bacalaureat din judeţul Gorj. Un elev al Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu a câştigat mai bine de 3 puncte, după ce i-a fost recorectată lucrarea.

Marin Vasile Peptenatu a fost notat iniţial cu 6,80 la Matematică, pentru ca după contestaţie să primească nota 9,85. Tânărul a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,55, după ce la Română a luat 8,80, iar la Informatică nota 10.

O altă elevă a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu s-a considerat nedreptăţită şi a solicitat reevaluarea lucrării la Matematică. A primit 8,2, după ce iniţial a fost notată cu 6,5.

O notă mai bună a considerat că merită şi un elev al Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru, de la specializarea Matematică-Informatică, care a picat examenul. El a contestat nota de 3,7 de la Română, iar după rezolvarea contestaţiilor a primit încă 1,5 puncte, ajungând la 5,2, suficient pentru a fi declarat „admis”. Şi lucrarea recorectată la Matematică i-a mai adus 85 de sutimi în plus, aşa că motreanul a promovat Bac-ul cu media 7,88.

Fericit este şi un alt elev din Motru, care a luat examenul tot după contestaţii. Nota 3,6 de la Limba Română a ajuns, după reevaluare, la 5.

Nu toţi elevii au fost însă mulţumiţi după ce au aflat rezultatele de la contestaţii. Unei eleve i-a scăzut nota cu aproape un punct. Absolventa Colegiului Naţional „George Coşbuc” Motru, specializarea Filologie, primise 9,05 la Istorie, iar după recorectare – 8.15.

În această sesiune au fost depuse peste 800 de contestaţii, încă doi elevi promovând examenul cu media 10 după ce evaluatorii le-au mai acordat câteva sutimi în plus. Până pe 19 iulie, cei care au ratat examenul se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă.

Galerie foto


Vizualizări: 3,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: