Încep Zilele Municipiului Târgu Jiu. Cine aduce artiştii!

O firmă din Târgu Jiu va organiza Zilele Municipiului, manifestări ce vor avea loc în perioada 19-27 mai. Societatea privată va plăti artiştii care vor cânta pe Insuliţa Jiului, dar va încasa chiria de la comercianţii care îşi vor vinde produsele.

Primăria Târgu Jiu a organizat o licitaţie pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de organizarea Zilelor Municipiului şi a Festivalului Berii din luna august. „La licitaţie s-a prezentat o singură firmă. Se numeşte Dog Music BPM SRL şi este firma care se va ocupa în totalitate de organizarea celor două evenimente”, a spus Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Firma câştigătoare nu a prezentat până acum programul final al evenimentului. Trupe precum Fly Project sau 3 Sud Est ar putea concerta pentru târgujieni, din primele date. Primăria nu va cheltui cu manifestările de pe Insuliţa Jiului, dar nici nu va încasa vreun leu. În anii trecuţi, doi producători de suc şi bere sponsorizau evenimentul, aducând aici artiştii. În schimb, primăria încasa de la comercianţi taxa de utilizare a spaţiilor de pe Insuliţa Jiului, de 5 lei/mp. Acum, organizatorul privat va încasa aceşti bani. „Primăria i-a închiriat terenul pe perioada respectivă, urmând ca cel care a preluat acel teren să poată organiza manifestările de pe insuliţă. Va încasa taxele de la comercianţi. O parte din acest câştig îl va folosi pentru evenimentele de pe Insuliţă, impuse prin caietul de sarcini şi în costurile cu utilităţile, cu amenajarea unui cort mai mare, de 1500 mp, cu scenă, cu lumini, cu tot ce trebuie ca acest eveniment să se desfăşoare la nivelul cel mai înalt. Contribuţia primăriei este de 0,01 lei. Cel care a câştigat licitaţia va decide şi în privinţa unei eventuale exclusivităţi pentru o societate care asigură anumite produse”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.   

Pe 20 mai, de la ora 21.00, va avea loc procesiunea religioasă, eveniment închinat patronilor spirituali ai municipiului de pe Jiu, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Vizualizări: 11,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: