Începe asfaltarea într-un cătun din Gorj, unde drumurile nu au fost niciodată modernizate

Gorjul încă mai are sate unde drumurile nu au fost niciodată modernizate. Este cazul cătunului Ursoița din satul Valea al comunei gorjene Bolboși, acolo unde de abia acum a început asfaltarea drumului. Investiția este realizată prin GAL cu fonduri europene.

În cătunul Urșoița sunt aproximativ 100 de gospodării, iar oamenii de aici nu au văzut niciodată asfalt la poartă, doar drum de pământ și plin de gropi. După zeci de ani a început asfaltarea drumului care are o lungime de numai 800 de metri.

Autoritățile locale din comuna Bolboși speră ca, până la finele acestui an, drumul să fie gata. ”Am început asfaltarea drumului din cătunul Urșoița. Aici nu a fost niciodată asfalt turnat, iar drumul era plin de gropi. Se vor turna 800 de metri de asfalt, se fac podețele și rigolele și, din discuțiile pe care le-am purtat cu constructorul, sunt șanse ca lucrarea să fie gata până la sfârșitul anului. Este o investiție în valoare de 600.000 de lei realizată prin GAL”, a declarat Viorel Rotaru, primarul din comuna Bolboși.

Lucrarea are ca termen de execuție doi ani.

Vizualizări: 5,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: