Începe evaluarea copiilor pentru grupa pregătitoare

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Gorj a stabilit 11 centre de evaluare în vederea cuprinderii în clasa pregătitoare și în clasa I în anul școlar 2012-2013. În funcție de arondarea străzilor și locuințelor, la aceste centre părinții își pot programa copiii pentru realizarea evaluării psihosomatice până pe 28 sau 29 februarie, în intervalul orar 9.00-17.00.

La nivelul județului Gorj au fost organizate 11 centre pentru evaluarea copiilor care vor merge anul școlar viitor în clasa pregătitoare sau în clasa I. Acestea au fost stabilite la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Gorj, din Bârsești, la Grădinița cu Program Prelungit Nr.8 din Târgu Jiu, la Grădinița cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, la Școala Generală Nr. 2 Motru, la Școala Generală Nr.1 Târgu Cărbunești, la Școala Generală Bumbești-Jiu, la Grupul Școlar Industrial Energetic Turceni, la Școala Generală Nr.1 Rovinari, la Grupul Școlar Industrial Baia de Fier, la Colegiul Tehnic Mătăsari și la Grupul Școlar Industrial Stoina. Conform calendarului, la unitățile din municipiul Târgu Jiu evaluările se vor derula în perioada 21-29 februarie, iar la unitățile de învățământ din afara orașului se vor organiza în intervalul 21-18 februarie. Natalia Mihai, directorul CJRAE Gorj, spune că părinții au început deja să se intereseze de modul în care se va derula această evaluare și au început să facă programări. De asemenea, la unele grădinițe din municipiu au fost organizate întâlniri cu părinții pentru a-i informa despre importanța acestui proces și pentru a-i programa pe copii în timp util, pentru a preîntâmpina îngrămădeala din ultimele zile. Datele sunt disponibile și pe site-ul IȘJ Gorj. Natalia Mihai a mai declarat că în fiecare centru au fost repartizați câte patru consilieri și unul de rezervă, care se va ocupa de întocmirea actelor necesare. ”Noi suntem pregătiți cu absolut tot. Evaluarea unui copil va dura circa 20 de minute. Cred că această metodă este benefică și pentru părinți pentru că le oferă posibilitatea să își cunoască mai bine copiii și să contribuie la dezvoltarea lor”, menționează Natalia Mihai.

EVALUARE

Evaluarea este valabilă pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2012 inclusiv, pentru care părinții optează să-i înscrie în învățământul primar, în clasa pregătitoare și dacă specialiștii atestă parcurgerea cu succes a acestei clase. În caz contrar, dacă în urma evaluării psihosomatice se demonstrează că micuțul nu poate parcurge cu succes clasa pregătitoare, acesta va fi înscris la grădiniță, în grupa mare. Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare, respectiv în clasa I la școala de circumscripție vor fi înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: