Începe GORJFEST- 25 de artişti prezenţi la Gorj

Festivalul Internaţional de Arte Vizuale aduce pe meleagurile gorjene peste 25 de artişti plastici, fotografi şi creatori de film din ţară şi de peste hotare. Evenimentul va debuta astăzi cu expoziţia personală de pictură a lui Iordan Kissiov, directorului Muzeului de Artă din Silistra (Bulgaria), fiind pentru prima dată când un plastician bulgar expune la Târgu Jiu.

Peste 25 de artişti plastici, fotografi şi creatori de film din România, Ungaria, Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria se reunesc la GORFEST. Festivalul Internaţional de Arte Vizuale se desfăşoară în perioada 04-13 octombrie, în localităţile Târgu Jiu, Peştişani, Crasna, Polovragi, Novaci, Baia de Fier, Săcelu şi Târgu Cărbuneşti. “Festivalul cuprinde o tabără internaţională în care participanţi vor crea având ca subiecte chestiuni legate de Gorj, inspirate din Gorj, pe fiecare specialitate: pictură, grafică, fotografie, film şi mai puţin sculptura mică, unde nu se poate impune un anumit motiv. Atelierele de creaţie vor fi la Rânca, însă participanţi vor avea posibilitatea să cunoască Gorjul prin efectuarea unor itinerarii culturale la Novaci, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Săcelu şi Târgu Cărbuneşti”, a declarat Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Valorilor Tradiţionale Gorj, principalul organizator al evenimentului.

Expoziţia artistului bulgar deschide festivalul

Festivalul Internaţional de Arte Vizuale se va deschide oficial, astăzi, la orele 17,30, prin vernisajul expoziţiei de pictură a lui Iordan Kissiov ce va avea loc la Hotelul Gorj. Artistul plastic este directorul Muzeului de Artă din Silistra şi vine însoţit de importanţi oameni de cultură din Bulgaria. “Este prima expoziţie personală de pictură a unui plastician bulgar deschisă la Târgu Jiu. Din delegaţia bulgară face parte şi directoarea Muzeului de Artă din Ruse, fostă custode la Muzeul Ermitaj din Leningrad”, a mai precizat Ion Cepoi. Tot în această zi va avea loc, la punctul de documentare turistică din Grădina Publică, şi un vernisaj de fotografie a lui Marinel Tira din Craiova. “Dincolo de importanţa artistică în sine, festivalul îşi propune să promoveze valorile culturale şi turistice ale Gorjului şi în acelaşi timp să conserve creaţii, având ca subiect Gorjul, ale unor mari artişti din România şi din ţările invitate”, a declarat Ion Cepoi. Vernisajul Salonului Internaţional GORJFEST 2010 va cuprinde toate creaţiile realizate în Gorj şi va avea loc pe data de 12 octombrie, orele 17.30, la Hotelul Gorj. Vor fi acordate Trofeul festivalului şi premii în valoare de câte 350 lei fiecare.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: