Începe igienizarea şcolilor din Licurici

Primăria Licurici se dedică în această perioadă lucrărilor la unităţile de învăţământ de pe raza localităţii. Primarul Liviu Doru Drăgulescu a primit recent şi un microbuz şcolar, astfel că elevii din comună vor începe noul an şcolar în cele mai bune condiţii. În Licurici învaţă circa 250 de copii, primăria fiind răspunzătoare de cum vor arăta cele trei unităţi şcolare în luna septembrie.

Autorităţile locale din comuna Licurici încep săptămâna viitoare lucrările de reparaţii şi igienizări la unităţile de învăţământ. Este vorba de trei şcoli, Totea, Negreni-Centru şi Licurici. ”Mult de lucru nu avem la ele, ne luptăm să facem rost de lemne şi cărbune, de săptămâna viitoare ne apucăm de igienizări, şcolile arată bine, au fost întreţinute. În jur de 3.000 lei am alocat din  bugetul local pentru igienizare, nu foarte mult pentru că sunt îngrijite şi de copii, şi de profesori. Avem în total trei şcoli, Totea, Negreni-Centru şi Licurici”, a spus primarul Liviu Doru Drăgulescu.

Cât priveşte transportul elevilor în noul an şcolar, primăria a rezolvat şi această problemă. Recent, autorităţile locale au primit un microbuz şcolar nou de la Ministerul Dezvoltării. ”Am primit acum unul nou şi mai am unul primit în prima serie, în 2007. Este nevoie mare de acest microbuz, am şcoala din Totea unde nu puteam să acopăr tura de după amiază, se duceau copiii acasă pe jos când terminau orele. Acum că am primit unul nou vreau să-l ţin pe cel vechi pentru şcoala din Totea şi de dimineaţă, şi după amiaza. La Totea am 50 de elevi şi în total am 250 de elevi”, a spus primarul Drăgulescu.

Microbuzele, pregătite de iarnă

Primăria a solicitat deja deblocarea unui post de şofer pentru ca microbuzul să fie pus în funcţiune din septembrie şi copiii să nu aibă de suferit. ”Am solicitat deja deblocarea unui post de şofer pentru că nu am pentru microbuzul cel nou. Voi scoate la concurs. Noul microbuz va circula pe ruta actuală unde sunt elevii cei mai mulţi, Licurici-Negreni, iar microbuzul cel vechi pentru şcoala Totea. Actualul şofer a avut grijă de cel vechi aşa că merită să-i dau unul nou. Amândouă sunt pregătite pentru iarnă, au cauciucuri de iarnă, au tot ce le trebuie, numai să mai găsesc un şofer. Condiţiile sunt să aibă atestat pentru transport persoane şi permis de conducere categoria D”, a adăugat primarul din  Licurici, Liviu Doru Drăgulescu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: