Începe implementarea sistemului VAR în Liga 1

Introducerea sistemului de arbitraj  video în Liga 1 va începe în curând  şi, în acest sens, FRF a demarat pregătirile formând un grup de lucru încă din luna septembrie. Pentru implementarea VAR , pe 14 şi 15 octombrie, la Bucureşti, va avea loc o primă întâlnire între mai mulţi reprezentanţi ai FIFA şi IFAB, cu reprezentanţi ai FRF, dar şi ai deţinătorului de drepturi TV din Liga 1.

Comisia Centrală a Arbitrilor împreună cu reprezentanți FIFA și IFAB (International Football Association Board) vor avea, la București, o primă ședință a grupului de lucru pentru introducerea sistemului VAR în Liga 1.  Pe 14 și 15 octombrie va avea loc prima întâlnire între reprezentanții FIFA, IFAB și oameni din partea deținătorului de drepturi TV din Liga 1, anunță FRF.  

Din partea IFAB va fi prezent Thibaud Nijssen, manager Servicii Fotbalistice, iar de la FIFA vor fi prezenți doi reprezentanți, Moorghen Bhaveshan din partea departamentului de inovare a tehnologie a fotbalului și Michael Bossler, responsabil pentru educarea și instruirea arbitrilor.  „Introducerea sistemului VAR în Liga 1 are mai mulți pași de îndeplinit. Temele care vor fi abordate la această primă întâlnire vor fi despre modul de implementare al VAR în alte țări, prezentarea tehnologiei VAR, discuții despre educarea și instruirea arbitrilor”, a  informat FRF.  Din partea CCA vor participa la seminar Kyros Vassaras, responsabil de instruirea arbitrilor VAR, Alexandru Deaconu, manager de proiect VAR în România, și Augustus Constantin, staff suport pentru implementarea VAR. Temele care vor fi abordate la această primă întâlnire vor fi despre modul de implementare al VAR în alte ţări, prezentarea tehnologiei VAR, discuţii despre educarea şi instruirea arbitrilor.

Începând cu sezonul competițional 2020-2021, Liga Profesionistă de Fotbal va implementa sistemul de arbitraj video (VAR) la meciurile disputate în Liga 1. Unele meciuri din acest play-off vor fi și ele folosite ca test.

Vizualizări: 568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: