Începe judecata profesorilor șpăgari

Un complet al Tribunalului Gorj va judeca în această toamnă dosarul în care trei dascăli din județ și un om de afaceri au fost trimiși în judecată în ancheta ce a vizat șpaga dată la examenele de bacalaureat și de capacitate din vară. Instanța a respins vineri contestațiile pe care profesorul Vasile Udroiu și omul de afaceri Nicolaie Crețu le-au formulat față de rechizitoriul prin care procurorii i-au trimis în judecată, magistrații constatând că instanța a fost sesizată legal și că administrarea probelor, precum și efectuarea actelor de urmărire penală s-a făcut tot respectând legislația în vigoare.

Ca urmare, Udroiu și Crețu, buni prieteni, vor fi judecați toamna aceasta pentru luare și dare de mită, fiii gemeni ai omului de afaceri obținând note aproape de maxim după ce au fost lăsați să copieze sau li s-a permis să scoată lucrările din sala de examinare, să le rescrie acasă și să le aducă la școală astfel încât să primească note mari pentru „cunoștințele” așternute pe hârtie. Aranjarea examenelor pentru copiii omului de afaceri s-a produs în contextul în care membrii comisiilor de examinare au mâncat la restaurantul acestuia și tot aici au fost organizate și banchetele de final ale absolvenților de clasa a XII-a.

Dosarul îi mai vizează și pe directorul Ion Claudiu Perescu, de la Bustuchin, și adjuncta acestuia, Elena Popescu, despre ei anchetatorii susținând că au acceptat parte din „protocolul” strâns de elevi. În schimb, elevii au fost lăsați să copieze sau, pur și simplu, li s-au dictat rezolvările la problemele pe care le aveau la examenul de capacitate, acuzațiile fiind probate cu înregistrări video și audio din timpul acelor examene.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: