Începe negocierea CCM la CE Oltenia

Negocierea noului Contract Colectiv de Muncă al celor 13.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia începe pe 6 februarie. Va fi una dintre cele mai delicate negocieri, compania venind după doi ani cu pierderi uriașe, de sute de milioane de euro, iar salariații având așteptări privind creșteri salariale.

La negociere vor participa reprezentanții administrației și ai celor patru federații sindicale reprezentative la nivel național.

O solicitare a sindicatelor va fi includerea sporului de producție obținut anul trecut în salariu, ca o protecție a salariaților în cazul intrării companiei în insolvență. De asemenea, oamenii doresc noi majorări salariale.

În ianuarie anul trecut, când reprezentanți ai companiei au vorbit neoficial despre faptul că oferta de creștere salarială este zero, a fost o grevă spontană care s-a extins în toate carierele, iar după o săptămână ministrul Energiei a venit la Târgu Jiu. În prezența lui au fost negociate sporuri de producție de până la 1.000 de lei pe lună, brut, dar și acordarea de vouchere de vacanță.

Pe paginile de socializare, sunt îndemnuri la grevă și în acest an, dacă drepturile obținute nu vor fi acceptabile. (A.A.)

Vizualizări: 7,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: