Rovinari: Job-urile vacante, anunțate pe site-ul primăriei

Inițiativă inedită la Rovinari. Autoritățile locale își doresc să implementeze un program prin care fiecare cetățean să încarce CV-ul pe site-ul primăriei și, tot acolo, să găsească oferte de angajare de la societățile și fabricile din oraș. Platforma va deveni funcțională în câteva zile, a promis primarul Robert Filip.

Toți rovinărenii, și nu numai, care sunt în căutarea unui loc de muncă vor putea să analizeze ofertele de angajare din oraș.

Așa își dorește edilul din Rovinari, Robert Filip, să încurajeze șomerii să aplice pentru un job, dar și angajatorii să anunțe locurile de muncă vacante online și să le poată ocupa mai rapid. „Vom crea, în următoarea săptămână, și vom fi probabil singura primărie din țară care să facă așa ceva. Ne vom face o platformă electronică pe site-ul primăriei, unde toți oamenii din județ, din Rovinari, vor putea să-și încarce electronic CV-ul. Luni, vom avea prima întâlnire cu toți comercianții și cu toți oamenii din Rovinari ca să afle și ei că vom face două lucruri: omul își încarcă CV-ul și angajatorul pune oferta sa de muncă”, a spus Robert Filip, la TV Sud.

În acest fel, edilul speră să încurajeze și tinerii plecați în străinătate să se întoarcă acasă. „Omul vede și baza de date cu cei care vor să lucreze. și celor din străinătate le va fi mult mai simplu să se întoarcă acasă. Vrem să dezvoltăm ceva avansat în sensul acesta. Încercăm să fim activi, tot timpul actualizați. Cred că sub 5% este rata șomajului la Rovinari. Sunt câțiva oameni care nu au liceul terminat. Încercăm să le creăm un program acestora, un program special, să-i reintegrăm în fabricile din oraș chiar dacă au opt, nouă sau zece clase. Ei sunt dornici de muncă”, a mai adăugat Robert Filip.

Vizualizări: 4,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: