Șef din Gorj, mutat la București. A contestat detașarea!

Unul dintre foștii directori adjuncți ai Finanțelor Publice Gorj a cerut în instanță suspendarea actului administrativ prin care a fost detașat cu serviciul la sute de kilometri de casă.

Alin Ionel Goleanu va lucra până la vară în Capitală. În ajunul Crăciunului, președintele ANAF a emis ordinul nr. 3469 prin care Goleanu a fost detașat, pe o perioadă de până la 6 luni, din funcția de șef administrație adjunct inspecție fiscală de la AJFP Gorj în funcția publică de conducere de șef administrație adjunct-inspecție fiscală la Administrația fiscală pentru contribuabili mijlocii din cadrul D.G.R.F.P. București. Ordinul i-a fost comunicat în ultima zi a anului 2019.

Nemulțumit de această decizie, Goleanu s-a adresat instanței. Dosarul a fost înregistrat pe 6 ianuarie, la Tribunalul Gorj.

Fostul director de la Gorj a susținut în fața judecătorului că detașarea sa nu este legală, pentru că nu a fost făcută la solicitarea conducerii instituției unde a fost mutat. El ocupa funcția de conducere de la AJPF Gorj începând cu ianuarie 2016.

În plus, Goleanu a precizat că detașarea la aproximativ 300 kilometri de casă presupune schimbarea domiciliului, aspect care va duce la perturbarea vieții de familie, devenind astfel „tată și soț de weekend”.

Mai mult, Goleanu susține că aceste cheltuieli cu mutarea îi vor afecta situația financiară, în condițiile în care este singurul întreținător al familiei, soția sa neavând loc de muncă.

ANAF a făcut întâmpinare și a arătat că, potrivit legii, modificarea raporturilor de serviciu ale funcționarilor publici are loc prin detașare, iar postul de la București era vacant. În plus, detașarea a avut în vedere experiența dobândită de Goleanu în domeniul fiscal și „s-a realizat ca măsură de eficientizare a activității instituțiilor subordonate”.

Tribunalul Gorj nu a fost de acord cu suspendarea executării actului administrativ. „Respinge cererea de suspendare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj - Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal”, a decis instanța pe 21 ianuarie.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj are, de la începutul anului, șefi noi. Fostul trezorier șef Gheorghe Paraschivu i-a luat locul lui Marin Ciumag, care a fost detașat la Galați, iar cei doi adjuncți au fost și ei înlocuiți. Constantin Șarapatin a fost schimbat cu Alin Popeangă, iar Alin Ionel Goleanu cu Cristi Tomescu.

Galerie foto


Vizualizări: 6,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: