Costuri triple pentru întreţinerea pârtiilor de schi din Rânca

Faptul că nu a nins atât cât a trebuit în zona montană Rânca a dus la triplarea costurilor pentru întreţinerea domeniului schiabil din zonă. O recunoaşte chiar administratorul Nicu Mitroi, cel care se ocupă de pârtiile din zonă şi care nu a avut parte de nicio iarna fără zăpadă în 35 de ani de când vine aici.

Nicu Mitroi susţine că iarna aceasta este cea mai grea în ceea ce priveşte cheltuielile pentru a crea condiţii de schi la Rânca, în lipsa zăpezii. "Se poate schia în acest week-end la Rânca, dar cu eforturi deosebite din partea noastră. Este un an foarte dificil. Nu am văzut aşa ceva în 35 de ani de când eu vin în Rânca. Nu a nins, am pornit tunurile la capacitate maximă, ceea ce înseamnă cheltuieli triple, dar ne bucurăm că nu am dezamăgit turiştii. Sunt pârtii în ţară care sunt închise", a spus Mitroi.

Administratorul domeniului schiabil din Rânca promite că iarna viitoare şi pe pârtia de pe Păpuşa se va schia, chiar dacă nu ninge din abundenţă. "De anul acesta am preluat în administrare şi pârtia de pe vârful Păpuşa. Este vorba de 1,6 kilometri de pârtie, dotată cu telescaun. Aici s-a schiat numai 2 săptămâni la începutul lui decembrie, când a nins la Rânca. Nu avem zăpadă pentru că nu avem tunuri montate, dar pentru la anul rezolvăm şi această problemă", a mai spus Nicu Mitroi într-un interviu acordat pentru Antena1.

Nicu Mitroi a mai spus că pârtia de la Rânca este o "pârtie şcoală" pentru toate categoriile de schiori, destul de bine amenajată şi întreţinută.

Vizualizări: 1,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: