Începe negocierea concedierilor colective la CEO!

Sindicatele și administrația CE Oltenia se vor întruni luni, 23 mai, într-o primă rundă de negocieri pe seama planului de disponibilizări de personal. Compania și-a propus ca în 2016, începând cu 1 august, să disponibilizeze 2000 de mineri și energeticieni. Sindicaliștii spun că nu au mari așteptări de la această primă rundă de negocieri.
Sindicaliştii din minerit şi energie rămân fermi pe poziţie şi spun că nu vor fi de acord decât cu plecarea din sistem a celor care vor beneficia de protecţie socială justă. Cel puţin deocamdată reprezentanţii federaţiilor par să vorbească pe aceeaşi limbă, adică au un punct de vedere comun. "Nu e nimic concret. Se discută de nişte modificări la Contractul Colectiv de Muncă. Problema este că sigur se doreşte modificarea criteriilor de concediere colectivă şi eventual a plăţilor. Atâta timp cât ei o ţin cu 2000 de disponibilizări, iar noi, toate federaţiile, am vorbit că în ultimă instanţă am fi de acord cu cei care au condiţii de prepensionare în următorii 2 ani cu venit de completare şi plăţi compensatorii, nu ştiu cum ne vom înţelege. Noi am cerut la Guvern să mărească prin Ministerul Energiei valoarea capitolului de plăţi compensatorii, ca să încerce, dacă doresc, cu sume mai mari, plecarea la cerere, fără să pună pe liste ca anul trecut. Noi am zis să dea ca pe timpuri 30.000 şi poate sunt oameni care pleacă la cerere. În haosul care e acum în CEO nu văd ce s-ar rezolva. Personal nu am aşteptări prea mari", a declarat Dumitru Pârvulescu, preşedintele Federaţiei Naționale Mine Energie (FNME).
Şedinţa este programată să înceapă la ora 13, la sediul Diviziei Miniere, din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Din partea sindicatelor vor fi prezenţi în comisia de negocieri titularii delegați de federațiile reprezentative la nivel de sector, iar din partea administrației directorii din Directorat și o parte din șefii de direcții și departamente.

Vizualizări: 4,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: