Începe săptămâna patimilor

Gorjenii se pregătesc începând de azi pentru Învierea Domnului Isus Hristos aşa că toată săptămâna credincioşii ţin post, învaţă să fie mai buni, mai milostivi şi mai ales participă la slujbă în fiecare seară. „Săptămâna patimilor este săptămâna premergătoare săptămânii învierii Domnului şi ultima treaptă din acest post pe care putem păşi pentru a ajunge la lumina Sfintelor Paşti. Credincioşii vin la Biserică şi se spovedesc, participă la deniile, aşa se numesc slujbele din această perioadă, care se oficiază în fiecare seară începând de azi”, a declarat Ioan Tomescu, preotul Bisericii Sfinţii Apostoli.

Credincioşii nu pot lipsi mai ales la slujba de joi seara când preoţii dau citire celor 12 Evanghelii al căror conţinut amintesc de patimile Mântuitorului şi de marea iubire a lui Dumnezeu faţă de oameni. „Toată săptămâna credincioşii şi toţi oamenii trebuie să postească şi alături de post să spună rugăciuni, să încerce să-şi analizeze interiorul, să vadă cam pe unde se află faţă de Dumnezeu şi în ce relaţie se află faţă cu oamenii”, a precizat Ioan Tomescu.

Şi târgujienii ştiu din moşi-strămoşi că în această săptămână trebuie să fie mai buni, să lase ura de o parte şi să fie milostivi faţă de aproape. „Este cea mai importantă săptămână din tot postul. Se spune că degeaba ai ţinut tot postul dacă nu ţi şi săptămâna asta. Am rude care ţin post negru săptămâna asta. Ştiu că trebuie să fim mai buni, mai înţelegători şi trebuie să mergem la Biserică”, a declarat Valeria Rusu, din Târgu Jiu.

Tradiţia spune că în această săptămână oamenii ar trebui să se îmbrace în haine negre iar în Joia Mare oamenii să nu doarmă pentru că vor rămâne leneşi tot anul.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: