Începe sterilizarea maidanezilor

Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Comunale (DSC) vor demara luna aceasta o campanie de vaccinare a maidanezilor ca urmare a creşterii alarmante a numărului acestora. Lucrătorii din cadrul direcţiei s-au autosesizat pentru că din ce în ce mai multe persoane ajung la spital ca urmare a muşcăturilor provocate de câinii lăsaţi liberi pe străzi.

 „Vom începe cu 100 de femele în prima fază şi apoi vom continua şi cu restul pentru că suntem conştienţi că sunt un pericol pentru oameni. Din păcate este o problemă la nivel naţional nu numai la noi”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul DSC Târgu Jiu.

Chiar dacă autorităţile locale au încercat în nenumărate rânduri să rezolve această problemă, ei spun că sunt de cele mai multe ori legaţi de mâini pentru că nu pot face faţă numărului mare de maidanezi şi nici nu pot să-i omoare deşi au fost şi cetăţeni care le-au solicitat acest lucru. „Ştiu că este o situaţie gravă cea a câinilor însă din păcate eutanasierea lor este interzisă prin lege şi nu pot eu să încalc legea”, a declarat primarul oraşului, Florin Cârciumaru.

Serviciul de Ecarisaj a primit din partea primăriei suma de 1,5 miliarde de lei din bugetul local pentru prinderea câinilor fără stăpân chiar dacă autorităţile locale spun că au mai fost investiţi bani în acest scop. „Chiar dacă au mai fost făcute investiţii, câinii continuă să se plimbe pe străzi şi mai mult de atât pe lângă faptul că reprezintă un pericol pentru oameni, ei distrug şi spaţiile verzi”, a precizat Cârciumaru.

În acest moment, la padocul din zona CET sunt adăpostiţi 260 de câini fără stăpân.  

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: