Începe ultima etapă de redistribuire a personalului medical

Judeţul Gorj are nevoie de 17 medici pentru spitalele din Motru, Rovinari, Novaci şi Turceni. Posturile au rămas vacante în urma derulării celor trei etape de redistribuire şi urmează a fi ocupate în cea de-a patra etapă, care va începe în această săptămână.

La nivelul judeţului Gorj au mai rămas vacante în urma derulării celor trei etape de redistribuire 17,5 posturi de medici, trei posturi de farmacişti, un post de biolog, un post de logoped, 24 de posturi vacante pentru personal mediu sanitar, şase posturi de infirmiere, un post de îngrijitoare şi şase de şoferi pe autosanitare. Mai exact, la Spitalul Municipal Motru sunt vacante 3,5 posturi de medici pentru Anestezie şi terapie intensivă, Medicină de urgenţă şi Medicină internă, la Spitalul Orăşenesc  „Sfântul Ştefan” Rovinari sunt cinci posturi vacante pentru Medicină laborator, Oftalmologie, Ortopedie şi traumatologie, Recuperare, medicină fizică şi balneologie, Radiologie-imagistică medicală. De asemenea, Spitalul Orăşenesc Novaci oferă trei posturi pentru Pediatrie, Recuperare, medicină fizică şi balneologie şi pentru Radiologie, iar Spitalul Orăşenesc Turceni pune la dispoziţie şase poturi de medici pe specialităţile Psihiatrie, Neonatologie, Medicină internă sau Obstetrică şi ginecologie.

Urmează ca în zilele de marţi, 10 mai şi miercuri, 11 mai personalul medico-sanitar să depună opţiunile la sediul Direcţiei de Sănătate Publică. Redistribuirea va avea loc în zilele de 12 şi 13 mai. Ministerul Sănătăţii anunţă că fel ca şi în celelalte etape, la ultima redistribuire se va ţine cont de vechimea în muncă şi de cariera profesională desfăşurată până în prezent, pentru care fiecare angajat a primit un punctaj. La nivel naţional mai sunt de redistribuit 722 de persoane, din care 123 medici.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: