Încercare eşuată de schimbare a viceprimarului din Padeş

USL nu a reuşit vineri, în şedinţa de Consiliu Local Padeş, să îl demită pe viceprimarul PD-L Cristian Elena, care urma să fie înlocuit cu pesedistul Mihai Argintaru. Consilierii PRM nu s-au înţeles cu liderii PSD veniţi de la Târgu Jiu pentru negocieri. La şedinţă au ajuns doar pedeliştii, iar şedinţa a fost amânată pentru lipsă de cvorum.

La şedinţa de consiliu a fost prezent Dan Vâlceanu – preşedintele PD-L Gorj, iar din partea PSD au venit Ciprian Florescu – vicepreşedinte Consiliul Judeţean, Ion Işfan – inspector şcolar general, Alin Văcaru – director economic Minprest.

USL ar fi avut nevoie şi de voturile PRM pentru schimbarea vicelui, dar unul dintre ei nu era de acord. Liderii PSD au intrat în şedinţă cu consilierii, într-o sală separată. Şedinţa de consiliu, programată pentru ora 18.00, nu a început nici după 40 de minute, timp în care negocierile politice continuau. Pe cale de consecinţă, la cererea pedeliştilor, secretarul primăriei Padeş a fost nevoit să consemneze în procesul verbal faptul că şedinţa nu se poate ţine, din lipsa majorităţii consilierilor. „Au participat doar şase consilieri din 13, nu a fost cvorum, astfel că nu s-a ţinut şedinţa. Proiectul va fi repus pe ordinea de zi în termen de cinci zile”, a explicat primarul Mihail Troacă.

Viceprimarul Cristian Elena s-a declarat decis să lupte în continuare pentru cei peste cinci mii de locuitori. „Chiar dacă voi ajunge în stradă, mă simt responsabil pentru cetăţenii din Padeş”, a spus Elena.

Primarul de la Padeş, Mihai Troacă, deşi este membru PD-L, a fost prezent acum o săptămână la congresul PSD.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: