Închiderea Transalpina l-a supărat pe Pănescu

Şeful Asociaţiei cabanierilor şi proprietarilor de pensiuni de la Rânca e supărat din nou pe drumari, după ce aceştia au decis să închidă Transalpina la sfârşitul săptămânii trecute. Constantin Pănescu se plânge de reducerea semnificativă a numărului de turişti în staţiune, deşi condiţiile meteo pentru a circula pe cea mai înaltă şosea din ţară sunt bune în continuare.

Transalpina a fost închisă oficial de duminică seara, deşi 1 noiembrie a fost sâmbătă. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a permis însă circulaţia şi pe 2 noiembrie, motivul închiderii şoselei fiind dat de data din calendar şi de venirea iernii. Oprirea circulaţiei a dus automat la reducerea aproape de zero a numărului de turişti care mai tranzitează zonă, lucru care evident nu îi poate mulţumi pe proprietarii de cabane şi pensiuni.

Constantin Pănescu susţine că vremea bună din aceste zile ar fi fost în avantajul operatorilor de turism din staţiune dacă şoseaua mai era lăsată deschisă, decizia de închidere nemulţumindu-l însă pe acesta. „Spre Voineasa şi Obârşia Lotrului se poate circula, spre noi nu. Ne-au luat ovăzul, ne-au trecut iar la paie. Era bine să fim şi noi consultaţi în luarea unei asemenea decizii pentru că vremea e bună în continuare, iar turiştii sună şi ne întreabă dacă pot veni la noi. Nu e ceaţă, e soare, e vreme bună, iar oamenii spun că nu pot să îşi ia toţi vacanţă în august. Dacă ar fi căzut un fulg de zăpadă eram de acord cu închiderea, dar aşa, când încă e vremea bună, nu e bine să o închidă”, spune Pănescu.

Tudor: Transalpina are acelaşi regim cu Transfăgărăşan

Şeful Secţiei Drumurilor Naţionale din Gorj, Ion Tudor, nu îi dă deloc dreptate lui Pănescu, cei doi fiind în conflict de o bună bucată de timp, mai ales după ce cel din urmă l-a reclamat pe acesta la Parchet, fără efect, pentru că a închis drumul şi anul trecut. Acum Tudor spune că şoseaua cea mai înaltă din ţară are acelaşi regim juridic cu cel al Transfăgărăşanului, lucrurile fiind cât se poate de clare din acest punct de vedere. Ambele drumuri se închid la 1 noiembrie, anul acesta făcându-se o excepţie tocmai pentru că vremea a fost bună, turiştilor dându-li-se posibilitatea să circule şi duminica trecută pe DN 67C. „Drumul e deschis şi acum pe un sens pentru că sunt ciobani şi localnici, oameni de la obşti care trebuie să îşi rezolve problemele de final de sezon. Pentru restul participanţilor e închis. Mă surprinde însă că domnul Pănescu nu a înţeles că nu e el şeful Drumurilor Naţionale şi nici al Poliţiei Române. Şeful de la Drumuri e Neaga. Ştefan Neaga! A auzit de la el? Iar la Poliţie e domnul Tobă şi nu îşi asumă nimeni riscul să încalce legea. Turiştii au venit la Rânca în week-end, dar, e adevărat, au oprit la alte cabane, nu la domnul care e acum supărat. Eu îl rog să ne vedem fiecare de treaba lui. Eu am discutat cu alţi proprietari de cabane şi hoteluri şi mă întreabă cine e domnul Pănescu, pentru că au plecat din asociaţia lui”, declară, Ion Tudor.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: