Închisoare pentru că a condus băut

8 luni de închisoare urmează să execute un bărbat de 32 ani, din comuna Teleşti, care, la finele anului 2010, a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o alcoolemie ce depăşea limita legală. În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele său, bărbatul a fost introdus de către poliţişti în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

În seara zilei de 3 decembrie 2010, în jurul orelor 21:30, în timp ce acţionau pe DC 100 – Buduhala, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Teleşti l-au depistat pe M.A., de 33 ani, din comuna Teleşti, conducând un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde, la interval de o oră,  i-au fost recoltate 2 probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe parcursul cercetărilor, instituţia medico-legală a constatat M.A. a prezentat o îmbibaţie alcoolică de 1,55 g/l alcool pur în sânge, respectiv 1,35 g/l alcool pur în sânge (rezultatele celor 2 probe biologice recoltate).

La data de 15.11.2011, instanţa de judecată a emis pe numele lui M.A., mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În seara zilei de 22.11.2011, orele 17:40, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza satului Buduhala, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Teleşti l-au depistat pe A.M. . Acesta a fost reţinut şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: