Incinerator ecologic de 40.000 de euro la DSV Gorj

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a achiziţionat un incinerator ecologic a cărui valoare depăşeşte două miliarde de lei. Incineratorul este absolut necesar pentru ca laboratorul direcţiei să obţină şi ultima acreditare europeană. Incineratorul urmează să fie amplasat în spatele sediului DSVSA Gorj.

Incineratorul ecologic este una dintre cele mai mari realizări ale Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj în anul 2010 cu atât mai mult cu cât este piesa cheie a laboratorului acreditat încă din 2007. Potrivit conducerii DSVSA Gorj acest incinerator este cu atât mai performant cu cât distruge materiile patogene şi cadavrele infectate fără a afecta în vreun fel mediul. „Era ultima măsură impusă pentru ca laboratorul nostru să fie cu adevărat de nivel european. Incineratorul va fi amplasat într-o clădire ce urmează să fie construită lângă sediul nostru. Clădirea va fi ataşată biobazei noastre unde avem animalele pe care le folosim la experimente. Incineratorul este cam de mărimea unei betoniere”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj. Reprezentanţii DSV spun că cel mai probabil incineratorul va deveni funcţional din luna septembrie, în primăvară urmând să aibă loc licitaţia pentru construirea clădirii în care va fi amplasat.

Valoarea incineratorului se ridică undeva la 30.000 de euro în timp ce construirea clădirii este estimată la aproape un miliard jumătate. „Incineratorul este deja cumpărat, acum suntem în etapa de obţinere a tuturor avizelor pentru construirea clădirii. Banii sunt promişi şi sperăm noi ca din septembrie să funcţioneze”, a adăugat Ion Iliuţă.

Laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj este acreditat din 2007 având peste 70 de metode acreditate după metodologia europeană.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: