Cum plimbi schiurile până la Rânca

O excursie de o zi la Rânca ne-a dat ideea unui chestionar care să fie completat de miile de turişti din staţiunea Gorjului nostru. Cum te distrezi la Rânca?

Cei care se distrează într-adevăr şi vor mai reveni sunt cei care se opresc la pârtiile improvizate de la intrare, după ce-şi netezesc omătul cu roţile maşinilor. Aglomeraţia din parcări şi de pe lângă îţi tăia orice chef de distracţie. Aveai parte de zi frumoasă la munte doar dacă te cazai la hotelul de la baza pârtiei. Aşa au făcut prefectul judeţului, Liviu Andrei, şi primarul oraşului Motru, Dorin Hanu. Andrei s-a cazat la hotelul deţinut de familia fostului prefect Ion Florescu. Ceilalţi, au plimbat schiurile până la Rânca.

Lasă un comentariu pe www.pandurul.ro şi spuneţi-ne cum v-aţi distrat la Rânca sau ce v-a supărat!

Turiştilor le lua o oră să parcurgă drumul Târgu-Jiu-Rânca şi o altă oră să ajungă de la intrarea în staţiune la pârtie. Aglomeraţia de după Revelion i-a luat pe nepregătite chiar şi pe vânzătorii de Kurtos, care povesteau cu faţa arsă de la căldura degajată de cărbuni că nu se aşteptau la o aşa zi. Într-o astfel de zi lucrau opt oameni, iar acum erau doar doi.

Poliţiştii şi sinistraţii

După alte zeci de minute petrecute la coadă la Kurtos, turiştii se îndreptau spre pârtie. Era simplu să observi că şoferii aveau nervii în pioneze pentru că nu găseau loc de parcare. Cea de la baza pârtiei era plină. După un tur prin staţiune şi după inventarierea cabanelor scoase la vânzare se îndreptau către pârtie, aşa, doar să-şi facă sânge rău pentru că era prea multă lume la coadă. Unii dintre turiştii scăpaţi din infern s-au oprit mult mai departe de aglomeraţie şi s-au dat cu săniile sau sacii pe pantele abrupte, iar distracţia a fost mare şi s-au bucurat de zăpada care a mai rămas pe crestele dealurilor.

Oricum, atracţia zilei au fost poliţiştii, care au şi un post de Poliţie la Rânca. Chiar la baza pârtiei. Interesant este că aceştia se adăpostesc într-un modul asemenea sinistraţilor. Oricum vin doar în week-end-uri....

Galerie foto




Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: