INCREDIBIL: Al doilea copil care le-a murit după o externare din spital!

O familie de gorjeni din Prigoria trece printr-o adevărată dramă, după ce, zilele trecute, au pierdut o fetiță de doar trei săptămâni la o zi după ce o externaseră din spital. Cu nici doi ani în urmă, oamenii au mai trecut printr-un astfel de necaz, și atunci o fetiță de aproape o lună murindu-le la scurt timp după ce fusese externată din spital și medicii îi asiguraseră pe părinți că are o stare de sănătate bună.

Soții Stoicoi sunt din satul Bucșana, iar în toamna lui 2012 s-au văzut nevoiți să își îngroape fetița nou născută după ce veniseră cu ea acasă în urma unui tratament la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, medicii de aici asigurându-i că are o evoluție pozitivă. Aceștia au depășit cu greu momentul respectiv și au decis să mai aibă un copil, indiferent de sex, acasă având o fetiță care acum are trei ani și jumătate. Mama a născut luna trecută și, ca un făcut, la sfârșitul lui ianuarie fetița pe care a adus-o pe lume a răcit, la fel ca și cealaltă, femeia fiind nevoită să meargă la spital.

Întâmplarea face ca la Târgu Cărbunești soții să fie primiți de același medic din 2012, care nu a avut prea multe discuții cu ei. Le-a chemat o ambulanță și i-a transferat imediat la Craiova, deși afară ningea și erau condiții greoaie de deplasare. La Spitalul Județean de Urgență din Craiova micuța Roxana, nume ales pentru ambele fetițe decedate, fiecare dintre acestea mai având un al doilea prenume diferit, a rămas internată până miercurea trecută, când medicii au fost de părere că starea ei de sănătate permite externarea și trimiterea acasă.

Ameliorarea finală

Medicii le-au comunicat părinților că starea fetei s-a ameliorat, conducerea spitalului spunând ieri că micuța luase chiar în greutate în perioada internării și că nimeni nu credea că mai are probleme. Au trecut însă doar vreo 24 de ore și starea fetei s-a complicat atât de brusc, la domiciliu, încât decesul s-a produs înainte ca Ambulanța să ajungă la ea pentru a-i putea acorda primul ajutor.

„Da, de la Craiova ne-au spus că starea ei s-a ameliorat și ne-au făcut externarea. Nu ne-au dat salvare, nu ne-au dat nimic, a trebuit să luăm un taxi și să venim de acolo până la Prigoria cu taxiul. Acasă nouă nu ni s-a părut că ea ar fi refăcută complet, dar nu mai aveam ce face. Era agitată, nu prea putea dormi mai mult de un sfert de oră, dar medicii ne-au spus că are colici și că e normal să fie așa. Joi noaptea eu eram la lucru și  m-a sunat soția să vin repede acasă, că nu mai respiră fata. Am sunat la Salvare, au venit, au încercat să o resusciteze, dar nu au mai avut ce să-i facă”, spune Ion Stăicoi, tatăl Roxanei Maria.

Anchetă fără voia părinților

Celor doi soți nu le-a venit să creadă că au pierdut atât de repede și cel de-al doilea copil pe care și-l doreau foarte mult. După decesul din 2012 au depus plângeri și reclamații, dar nimeni nu a fost găsit vinovat de nimic și, ca urmare, acum s-au resemnat cu situația în care se află, renunțând să mai ceară vreo anchetă, convinși fiind că vor cheltui din nou banii degeaba.

„Nu are cum să se mai facă dreptate în cazul nostru. Noi nu avem ce face pentru că medicii au întotdeauna putere mai mare ca noi. Nu-și scot ei unii la alții ochii. Am făcut atunci plângere la Colegiul Medicilor, la Parchet, la Poliție și nimic, nimic. Au schimbat și rezultatele la autopsie numai să nu fie cineva găsit vinovat. Au zis că a fost moarte subită, de parcă fetița nu trecuse prin spital atâtea zile. Aș vrea să știu și eu din ce cauză a murit exact, dar nu voi afla adevărul niciodată. Ne-am dorit acest al doilea copil mai mult decât orice pentru că mai avem o fetiță și am vrut să aibă încă o surioară sau un frățior și să nu crească singură. Acum și eu și soția am decis să nu mai încercăm să avem copii pentru că se pare că nu avem parte de ei”, spune, resemnat, tatăl.

Chiar dacă bărbatul nu a depus o plângere pe undeva, IPJ Gorj s-a autosesizat și a deschis o anchetă, purtătorul de cuvânt Romina Dochian confirmând ieri faptul că cercetările sunt în derulare. Oamenii legii încearcă să afle împrejurările exacte în care s-a produs acest deces, dar părinții îndoliați anticipează deja că rezultatele anchetei nu vor găsi nici un medic vinovat.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: