Și-a omorât fratele geamăn chiar de ziua lor de naștere

Primul caz de crimă înregistrat în Gorj și anchetat conform noilor reglementări din proaspătul și controversatul Cod Penal a avut loc exact în prima zi a lunii, de abia ieri suspectul primind mandat de arestare preventivă, dar nu pentru că procedurile ar fi fost greoaie, ci pentru că victima sa a decedat la câteva zile după ce a fost înjunghiată. Victima și agresorul sunt frați gemeni, unul dintre ei ajungând acum în pământ, iar celălalt într-o celulă, unde va fi judecat după noile prevederi penale.

Crima a avut loc la Stejari, un bărbat de 64 de ani fiind omorât de fratele său geamăn, chiar de ziua lor de naștere. Amândoi au fost la o pomană în sat, sâmbăta trecută, iar apoi au mers acasă și au băut, că doar aveau motive să petreacă, în cele din urmă luându-se la ceartă. În sărăcia lucie în care trăiau, fără lumină sau căldură în casă, fără pardoseală pe jos și cu așternuturi de care apa nu s-a atins vreodată, unul dintre ei, cel mai treaz și rapid de mână, a pus mâna pe un cuțit și l-a rănit pe celălalt, după care și-a anunțat rudele că fratele său a fost atacat de indivizi necunoscuți, lucru infirmat ulterior de ancheta polițiștilor și procurorilor.

Cei doi și-au serbat ziua de naștere doar între ei, neavând alte neamuri sau copii, atunci având loc și cearta violentă dintre ei. Cel rănit a fost preluat de o ambulanță și dus imediat la spital, medicii nereușind să-i salveze viața. Marți aceștia au anunțat oficial Poliția și Parchetul despre decesul pacientului și, astfel a început o anchetă care s-a terminat destul de târziu, în cele din urmă agresorul mărturisindu-și faptele. Ieri Vasile Simion chiar părea că regretă cele întâmplate, dar chiar și așa nu mai putea să-l readucă la viață pe fratele său. ”Totul a început dintr-o ceartă, el m-a provocat. Am dat cu cuțitul, dar acum îmi pare rău, cum să nu?!”, a spus bărbatul în timp ce era dus la instanță pentru a fi emis mandat de arestare pe numele său.

Foști angajați CFR

crima_stejariPe vremuri, în tinerețe, cei doi frați gemeni au lucrat la CFR, fiind stabiliți la București. Au străbătut țara în lung și-n lat, dar la pensie au decis să se retragă acasă, la Stejari. Cu timpul, singuri fiind, au început să bea tot mai mult, pierzând uneori șirul paharelor. Sâmbătă seara, după ce și-a înjunghiat fratele, Vasile Simion a mers la o mătușă de-a sa și i-a cerut voie să sune la 112, femeia având mari rețineri în a-l lăsa, știind că pentru un apel fals o paște o amendă usturătoare pentru pensia ei. „L-am lăsat, domnule, în cele din urmă să sune pentru că a venit și a zis că frate-su a venit tăiat acasă și că are nevoie neapărat de salvare. Zicea că i-au ținut unii calea, mascați pe față, și l-ar fi tăiat cu cuțitul, iar eu atunci am trecut peste orice amendă și l-am lăsat să sune. Nu prea îl credeam că știam că nu sunt pe la noi tâlhari din ăștia, că nu au ce să fure, nu de altceva, iar el a sunat la Salvare. A venit o mașină, l-a luat și l-a dus la spital. Acum îmi spuse polițaiul din sat, că eu vin de la Târgu Jiu de la el, că s-au îmbătat de ziua lor și s-au tăiat cu cuțitele”, spunea ieri Silvia Zugravu, o vecină a celor doi gemeni.

Ce s-a întâmplat în casa rece și cuprinsă de beznă nu știe nimeni cu precizie, dar ancheta deschisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dus la reținerea pentru 24 de ore a suspectului principal. Și astfel, fratele agresor a devenit primul gorjean acuzat de omor în baza prevederilor din noul Cod Penal. Pe vechiul cod ar fi putut fi acuzat de omor deosebit de grav și ar fi riscat 25 de ani de pușcărie. Noile prevederi îi aduc o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, iar vârsta îi permite să se elibereze chiar mai devreme din spatele gratiilor. Cât despre cel decedat, rudele îndepărtate și localnicii din sat pun mână de la mână pentru a-i asigura omului o înmormântare creștinească, el fiind plâns pentru că nu mai este în viață, iar fratele său pentru că a ajuns după gratii.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: