Niculina Stoican şi-a vizitat soţul în arestul IPJ Gorj

Şase ani de închisoare a primit Vasile Stănescu, soţul cunoscutei cântăreţe Niculina Stoican, într-un dosar de evaziune fiscală în care au fost condamnate 11 persoane, în frunte cu Genică Boerică. Vasile Stănescu s-a prezentat singur  marţi seara la sediul IPJ Gorj pentru a fi încarcerat, ieri soția sa vizitându-l, fără să facă însă vreo declarație, ea explicând situația prin care trece într-o emisiune tv realizată de gorjeanul Cătălin Măruță.

Potrivit rechizitoriului în acest dosar, în perioada iunie 2001 - iunie 2003, în diverse forme de participaţie penală şi prin folosirea de mijloace frauduloase, inculpaţii ar fi solicitat şi obţinut de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj suma de 13,6 milioane de lei noi. Persoanele condamnate în acest dosar sunt: Boerica Genica, Stanescu Vasile, Bassem Ahmed Haji Hassan Ayyoub, El Araby Mosaad Abdou, Sargarodschi Florentin, Nashat Hussein El Khouly, Popa Elena Aurora, Mohamed Kamel Abdraboo Ahmed Nassar, El Tenbedawy Khaled Mostafa, Abdulhameed Ghazi Shaban, Honar Sood Monfared Mostafa.

Ziua la cumpărături, noaptea în arest

Vasile Stănescu a primit vestea deciziei instanței supreme acasă, la Târgu Jiu, unde era împreună cu soția sa și cu băiatul, student în Anglia. Toți trei au mers în cursul zilei la cumpărături, iar seara, Niculina Stoican și-a condus soțul la arestul IPJ Gorj, acesta fiind încarcerat pentru a executa pedeapsa. Interpreta a avut o tărie de caracter mai rar întâlnită la o femeie, mai ales la o persoană publică, mai ales că ieri a mărturisit în emisiunea „La Măruță” că a trăit cu acest coșmar al sentinței timp de zece ani. „E o perioadă grea a vieții mele. Eu l-am dus la arest pentru că așa se cade și se cuvine. Am fost acolo unde trebuia. Este o poveste de acum zece ani care pentru mine în sfârșit s-a sfârșit. Am ajuns la capătul unei povești care nu ne aparține. Avem 25 de ani de căsătorie, iar asta este o încercare. Decizia instanței nu o poți comenta pentru că e o lege pentru toată lumea și nu e de comentat, iar noi trebuie să facem ceea ce a decis instanța. Viața trebuie să meargă înainte și să fim puternici. Singura mea durere este că nu trebuia să se întâmple așa”, a spus Niculina Stoican.

A primit patru pedepse

În ceea ce îl priveşte pe Vasile Stănescu, decizia instanţei este următoarea: 5 ani si 5 luni închisoare pentru determinarea, cu rea-credinţă, de către persoane impozabile a sumei Taxei pe valoarea adăugată de rambursat şi obţinerea nelegală, în acest fel, a unor sume de bani de la organele fiscale; 3 ani închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală;6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, 6 ani închisoare pentru complicitate la infracţiunea de spălare de bani.  Potrivit legii, pedepsele au fost contopite în pedeapsa cea mai grea.

Vizualizări: 499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: