Romii n-au încredere în proiectele primăriei

Primăria Târgu Jiu este partener al proiectului “Barrabarripen” şi promite locuri de muncă pentru romi. Cu toate acestea cetăţenii ce aparţin etniei spun că nu mai au încredere în spusele autorităţilor deoarece pentru a primi de lucru trebuie să aibă relaţii sau bani.

Primăria Târgu Jiu a selectat şapte persoane de etnie romă pentru a deveni mediatori sociali. Acestea îşi vor începe cursurile de pregătire în luna iunie. Conform proiectului “Barrabarripen” aproximativ 120 de femei se vor specializa într-o anumită meserie pentru a putea fi încadrate în muncă. Romii, însă spun că mor de foame în timp ce aşteaptă ca promisiunile şi proiectele să se materializeze. ”De multe ori am fost în audienţă la domnul primar şi la domnul Zaharia. Mi s-a promis mereu că peste o săptămână sau două mă angajează. Au trecut luni de zile şi nu s-a întâmplat nimic. Am lucrat la spaţii verzi aproape un an. Am avut şomaj dar mi-a expirat. Am patru copii şi n-am ce le da de mâncare. Mor de foame şi nu-i pot hrăni cu vorbe şi promisiuni”, a declarat Cristina Grancea, din Târgu Jiu.

ANGAJĂRI

Angajările făcute recent de Edilitara i-au descurajat de reprezentanţii etniei. Zeci de romi au cerut de lucru, deşi nu au fost disponibile decât 14 locuri de muncă. “Din comisia de evaluare a candidaţilor au făcut parte liderul de sindicat, şefii de servicii şi şefii de echipe. Au fost doar 14 locuri libere şi acum, probabil, sunt foarte mulţi nemulţumiţi”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.   

NEMULŢUMIRI

Cristina Grancea este foarte nemulţumită de modul în care se fac angajările. Ea consideră că trebuie să aibă relaţii sau bani pentru a se putea angaja. “Acum nu te mai ajută nimeni dacă ai o situaţie familiară proastă. Ca să faci rost de un serviciu trebuie să ai relaţii sau bani”, a menţionat Cristina Grancea.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: