Li s-au luat banii din cont şi abia apoi au fost anunţaţi!

Circa două mii de târgujieni s-au ales cu popriri pe conturi pentru că nu și-au plătit integral sau parțial dările aferente anului 2016. Deşi popririle au fost aplicate încă de la începutul lunii mai, rău-platnicii au aflat de această măsură abia după ce le-au fost blocate conturile. „Dacă îi anunțăm înainte, mai găsim ceva în cont?”, explică şefa Direcţiei de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Mariana Budulan.

Circa 20.000 de somații au fost trimise în luna februarie târgujienilor care nu şi-au achitat taxele și impozitele aferente anului 2016. Popririle au fost instituite la începutul lunii mai, spune directorul Mariana Budulan, de la Direcția de Venituri. Mulți dintre cei penalizați au aflat abia acum că le-au fost blocate conturile, când le-a bătut poştaşul la uşă şi le-a adus plicul cu înştiinţarea. Directorul Mariana Budulan spune că a și încasat în mare parte banii datorați, pentru că a aplicat poprirea înainte de a-i anunța pe contribuabilii datornici. „În lege se spune despre înființarea popririi că se înștiințează și contribuabilul. Nu spune că trebuie trimisă înainte, după sau în cât timp. Însă noi nu le trimitem o dată cu poprirea pentru că toată lumea s-ar duce și ar ridica banii din cont și am munci degeaba. Nu i-am mai găsi cu sumele. Îi înștiințăm după ce facem poprirea. Are o logică lucrul acesta”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu.

Anul trecut, aceste somații și înștiințări de înființare a popririi au fost trimise restanțierilor de o firmă contractată în acest sens de Direcție. Mariana Budulan spune că acel contract a încetat, iar la licitaţie nu s-a prezentat nicio firmă. Ca atare, aceste documente sunt realizate și transmise de funcționarii Direcţiei Publice Venituri Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: