Infecții în spital. Capotă a negat, Vienescu verifică

Dumitru Vienescu, managerul interimar al spitalului din Târgu Jiu, a dispus constituirea unei comisii care să analizeze fiecare secţie din cadrul unităţii medicale. Implicit, se va verifica dacă sunt raportate corect infecţiile din spital, dacă este folosită aparatura aşa cum ar trebui, dacă sunt medicamente expirate ori alte probleme care au fost depistate chiar şi de controlorii trimişi în Gorj, în primăvară, de ministrul Sănătăţii.

În prima declaraţie publică după ce a fost instalat în funcţie, Dumitru Vienescu a explicat că primele verificări vor fi făcute din această săptămână. Totodată, Vienescu a comentat şi o parte din concluziile raportului Corpului de Control. „Raportul a sesizat mai multe nereguli care trebuie remediate în regim de urgenţă. Am şi dispus constituirea imediată a unei comisii care să analizeze infecţiile nosocomiale. Vom analiza fiecare secţie în parte, vom şti situaţia reală, vom vedea ce ne putem permite anul acesta, din bugetul alocat, şi ce vom aloca anul viitor. Sunt multe probleme care nu pot fi remediate imediat. Avem acest serviciu de prevenire a infecţiilor nosocomiale, care trebuie să facă inspecţii periodice în cadrul secţiilor. Medicii sau personalul medical care are în gestiune aceste medicamente ar fi trebuit să verifice dacă acestea sunt expirate sau nu. Dacă sunt expirate, trebuiau depuse într-un loc special amenajat, urmând ca o firmă să le ia şi să le distrugă. Sperăm să remediem toate aceste situaţii la nivelul spitalului”, a spus Vienescu, la Digi24.

Dumitru Vienescu a subliniat că va lua măsuri dacă se va constata ca exista cadre medicale ce nu își fac treaba. „Eu am fost numit interimar de câteva zile. Aştept un raport al SPIAM, să ştiu exact ce s-a întâmplat în fiecare secţie, toţi medicii şefi de secţie au fost convocaţi să ia parte din acest comitet de securitate şi, dacă se impune, voi lua măsuri. Deocamdată nu am acest raport şi nu ştiu ce e în fiecare secţie şi nu pot să dau vina pe un medic sau pe oricine. Nu mă pot pronunţa până nu voi vedea acest raport. În funcţie de gravitatea problemelor, voi lua măsurile care se impun”, a mai declarat managerul interimar al spitalului din Târgu Jiu. 

Fostul director Gigel Capotă, al cărui mandat a încetat la cerere săptămâna trecută, a negat că au fost infecții nosocomiale neraportate.

Vizualizări: 1,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: