Înjunghiat fără motiv de un vecin

Un băiat de 17 ani din Gorj a fost la un pas de moarte în cursul nopţii de joi spre vineri. Acesta a fost înjunghiat de un vecin care îl mai bătuse şi în trecut şi care nu avea un motiv serios să fie violent cu el. Poliţiştii l-au reţinut la scurt timp pe suspect, însă acesta nu numai că nu a manifestat vreo remuşcare, dar chiar a negat faptele pe care le ştia tot satul.

Agresiunea s-a produs în comuna Logreşti, acolo unde Ştefan Pirtea l-a atacat cu un cuţit pe fiul unui vecin de-al său. Incidentul s-a produs în stradă, la faţa locului sosind de urgenţă un echipaj al Ambulanţei, care l-a transportat pe rănit la spitalul judeţean de urgenţă Târgu Jiu. Rudele acestuia au venit aici şi au încercat să afle cât mai repede posibil ce s-a întâmplat, mai ales că îl ştiau pe agresor şi îl cunoşteau ca fiind un individ violent. „Am primit un telefon de la tatăl lui cum că i-ar fi tăiat cineva gâtul. Am luat legătura cu taică-su şi asta ne-a spus şi el, că l-ar fi atacat acolo în şanţ, la ţară, chiar în faţa porţii. Ni s-a spus să venim aici la spital că el este în stare gravă şi asta am şi făcut”, a declarat un unchi al victimei, bărbatul fiind permanent la spital pentru a se interesa de soarta nepotului său.

Pe holul spitalului a plâns ore în şir Maria Bodescu, mătuşa care l-a crescut de mic. Femeia era disperată că stocurile de sânge de A II negativ sunt insuficiente, aceasta spunând că dacă justiţia nu îi va face dreptate, agresorul va avea soarta victimei sale. „Pe nenorocitul ăla eu îl omor, pentru că a mai bătut copilul ăsta, nu e prima dată când se întâmplă aşa ceva. Am înţeles că l-a poartă l-a lovit cu cuţitul la gât aici şi pe la plămân. El a pierdut mult sânge, am înţeles că vreo 5 litri au folosit ca să îl menţină în viaţă şi nu mai au pe stocuri. Eu dacă îl văd pe nenorocit îi plătesc fără regrete cu aceiaşi monedă pentru că numai eu ştiu cum l-am crescut pe copilul ăsta. A fost amărât de mic, tată-su e şi ăla mereu luat în freză, a avut două femei, nu a avut grijă de el şi de aia m-am ocupat eu de el”, povestea femeia.

Nimeni nu ştie de la ce ar fi pornit cearta între cei doi, unii martori declarând că agresorul se certa la poarta victimei cu altcineva, iar băiatul de 17 ani, Florin, a ieşit din casă ca să îi spună să se potolească. Din nefericire, cei doi erau certaţi mai demult pentru că tatăl lui Florin vroia să se căsătorească anul acesta cu sora agresorului, iar băiatul nu era de acord. Atunci s-a produs nenorocirea, lama de 30 de cm a cuţitului fiind suficientă pentru a-i produce acestuia răni grave după doar o singură lovitură. „Aparent nu a existat nici un motiv temeinic pentru a se comite o asemenea faptă. Totul s-a produs mai degrabă pe fondul consumului de alcool şi al stării de ebrietate în care se afla agresorul. Asta poate explica şi violenţa loviturii sale”, a menţionat comisarul Aurel Ungureanu, de la IPJ Gorj.

Minorul a fost supus la spitalul din Târgu Jiu unei intervenţii chirurgicale şi mai multor analize medicale, dr. Ramona Costea că, pentru moment, băiatul era echilibrat hemo-dinamic, astfel încât să nu se impună transferarea acestuia la o clinică din Craiova. Suspectul, Ştefan Pirtea, a fost reţinut de poliţişti la scurt timp după comiterea agresiunii. Bărbatul nu şi-a recunoscut însă faptele, deşi rude ale victimei l-au acuzat că, în trecut, l-a mai bătut pe băiat fără un motiv aparent.

Poliţiştii îl consideră pe acesta ca fiind autorul faptelor violente, comisarul Aurel Ungureanu precizând că bărbatul este acuzat de tentativă de omor calificat. Procurorul criminalist Gheorghe Roibu a precizat, la rândul său, că, pe parcursul audierilor şi pus în faţa probelor adunate la dosar, suspectul şi-a recunoscut faptele. Acesta a fost prezentat unei instanţe de judecată în vederea emiterii unui mandat de arestare preventivă, judecătorii dispunând arestarea lui pentru următoarele 30 de zile. Individul este acuzat de tentativă de omor, faptă pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: