Înotătorul Iancu încă se mai antrenează

Oricât și-ar dori să intre în apă pentru a ajunge pe malul francez al Canalului Mânecii, Avram Iancu doar privește în zare și se antrenează de zor pentru a-și realiza visul, acela de a fi primul român care trece înot fără costum de protecție Canalul.

Sportivul din Valea Jiului are aproape o lună de când a plecat din țară, în speranța, la vremea respectivă, că spre sfârșitul lui iulie e programat să încerce să traverseze Canalul. Vremea rea i-a determinat pe organizatori să nu îi permită acestuia să intre în apă decât pentru a se antrena, șederea sa prelungită la Dover determinându-i pe mai mulți români stabiliți în Marea Britanie să îl viziteze. Conaționalii au venit de la Londra pentru a-l susține pe Iancu în antrenamentele sale, unii chiar filmând „bălăceala” de câteva ore a acestuia în apa a cărei temperatură nu trece nici măcar acum de 12 grade Celsius.

Iancu a mai avut parte de astfel de antrenamente și în țară, inclusiv la Târgu Jiu, apa din barajul din zona Pieței Centrale având totuși cu 3 grade mai mult atunci când sportivul a înotat 11 ore fără întrerupere pentru o cauză nobilă. De la mii de kilometri distanță de casă, sportivul continuă să le reamintească românilor pe pagina sa de Facebook să doneze pentru „Cumințenia Pământului”, el anunțând încă din iunie, la Târgu Jiu, că tot efortul pe care îl face pentru a traversa Canalul fără costum de protecție îl dedică în totalitate campaniei de strângere de fonduri pentru ca Guvernul să poată cumpăra opera lui Constantin Brâncuși!

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: