Înscrierea lui Brâncuşi în UNESCO, sprijinită de ambasadorul Franţei

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, sprijină demersurile iniţiate de Centrul “Brâncuşi” în vederea înscrierii operelor sculptorului gorjean pe lista UNESCO. Ba mai mult, organismele UNESCO responsabile cu nominalizările pentru Lista de Patrimoniu (ICOMOS) din România şi Franţa vor face front comun pentru realizarea proiectului.

Centrul “Brâncuşi” va fi sprijinit de ambasadorul Franţei la Bucureşti în demersurile privind integrarea operelor lui Constantin Brâncuşi în patrimoniul UNESCO. În perioada imediat următoare comitetele ICOMOS din România şi Franţa vor face front comun pentru realizarea proiectului. “În cadrul demersurilor pentru înscrierea pe lista UNESCO am încercat să creăm o punte de legătură între România şi Franţa având în centru pe Brâncuşi. Comitetele ICOMOS din România şi ICOMOS din Franţa vor lucra împreună pentru realizarea a acestui proiect. De asemenea, ambasadorul Franţei la Bucureşti ne-a promis că ne va sprijini”, a declarat Ovidiu Popescu, directorul Centrului “Brâncuşi”. Municipalitatea a înaintat deja Parlamentului raportul de evaluare al operelor lui Constantin Brâncuşi. Acesta reprezintă primul demers pentru înscrierea ansamblului pe lista UNESCO. Raportul cuprinde atât informaţii privind starea de conservare a ansamblului cât şi solicitarea pentru includerea pe listă a Bisericii Sf. Apostoli de pe Calea Eroilor.

SCRISOARE

Săptămâna trecută ambasadorul Franţei la Bucureşti a trimis o scrisoare în care oferea sprijinul său pentru înscrierea ansamblului în UNESCO. “Conştient de caracterul universal al operelor lui Brâncuşi şi de parteneriatul cultural pe care operele îl fac între ţările noastre sunt fericit să văd că cele două Comitete Naţionale ICOMOS din România şi Franţa îşi vor conjuga eforturile pentru realizarea proiectului. Vă asigurăm de toată disponibilitatea noastră în acest proiect”, spunea Henri Paul.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: