Înşelat în numele unui post de radio

În seara zilei de 06.07.2012, ora 22:15, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Slivileşti, judeţul Gorj, cu privire la faptul că în cursul zilei, a fost contactat telefonic de către un necunoscut care s-a recomandat a fi reprezentant al unui post de radio şi care i-a comunicat faptul că este câştigătorul unui premiu de 13.600 euro.

Pentru a fi validat ca şi câştigător, părţii vătămate i s-a solicitat să depună prin mandat poştal, într-un anumit cont, suma de 1.250 lei.

Bărbatul a depus în contul indicat, suma de 650 lei. Ulterior, realizând că a fost indus în eroare, bărbatul din comuna Slivileşti i-a sesizat pe poliţişti. În cauză a fost constituit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii continuă investigaţiile pentru identificarea suspectului.

Pentru prevenirea acestor tipuri de infracţiuni şi pentru a nu deveni victimele escrocilor, poliţiştii vă recomandă:

- nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător al unui premiu, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs;

- nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute, care vă contactează sub diverse pretexte, bani în avans pentru aducerea unui bun sau transmiterea unui premiu, la care aţi fost anunţat câştigător;

- prezentaţi-vă întotdeauna la sediul sau la una din filialele societăţii respective. Până nu aţi discutat personal cu un reprezentant oficial, nu transmiteţi nici un fel de date personale sau de siguranţă ale telefonului personal sau ale cartelelor reîncărcabile;

- nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi credit/debit prin e-mail/fax;

- nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!

- nu daţi curs solicitărilor primite prin e-mail prin care vi se solicită datele personale, sub pretextul că societatea bancară, la care poate nici nu aveţi conturi deschise, vă notifică faptul că realizează o actualizare a bazelor de date!

Biroul de presă al IPJ Gorj

În momentul în care aveţi suspiciuni cu privire la o săvârşirea vreunei astfel de fapte, sunaţi imediat la numărul unic de urgenţă 112, sau contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: