Inspectorii ITM, în carierele Jilț Nord și Jilț Sud

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a început anul 2020 cu acțiuni de informare la mai mulți angajatori, inclusiv la Complexul Energetic Oltenia. Inspectorii au fost marți în carierele Jilț Nord și Jilț Sud, unde au discutat, timp de câteva ore, atât cu administraţia, cât şi cu angajaţii din frontul de lucru, despre importanţa respectării cu stricteţe a normelor din domeniu, pentru evitarea accidentelor de muncă.

„Principala menire a unui inspectorat teritorial de muncă este supravegherea respectării legalităţii în relaţiile de muncă dintre angajat şi angajator şi asigurarea unui climat de siguranţă a procesului de muncă. Acţiuni de prevenţie, ca cea desfăşurată pe data de 07.01.2020, sunt necesare pentru a le reaminti celor două părţi semnatare ale unui contract individual de muncă că au atât obligaţii cât şi drepturi ce trebuie respectate, instituţia intervenind prin sancţionare doar în cazul în care prevederile legislaţiei muncii nu sunt aplicate. Pe parcursul anului 2020, vom mai organiza astfel de sesiuni de informare la nivelul întregului judeţ”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Astfel de acțiuni de informare au fost în nouă localități, unde au fost împărțite 680 de pliante cu principalele reglementări legislative din domeniul securității în muncă. Este vorba de angajatori şi angajaţi din municipiile Târgu-Jiu şi Motru, oraşele Bumbeşti-Jiu, Ţicleni, Novaci, Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Turceni şi comuna Mătăsari.

Vizualizări: 4,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: