Inspectorul de religie Ştefan Vătafu şi-a dat demisia

Ştefan Vătafu şi-a dat demisia din calitatea de inspector de religie înainte ca membrii comisiei de anchetă a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj să ia vreo decizie în privinţa sa. Demisia a fost depusă la mijlocul acestei luni, iar de aici înainte postul de inspector de religie rămâne vacant. Acesta îşi va continua activitatea în cadrul unui liceu din Târgu Jiu, acolo unde este profesor.

Vătafu urma să fie anchetat de comisia stabilită de generalul de la ISJ Gorj, Ion Işfan, după ce la începutul acestuia an a solicitat dascălilor de religie din şcoli să-i transmită o situaţie cu elevii care nu au religie ortodoxă, dar şi alte informaţii legate de situaţia cultelor din şcoli. Nu a mai aşteptat rezultatul comisiei, luând decizia de a renunţa de bună voie la calitatea de inspector şcolar. Decizia sa ar fi putut fi influenţată şi de Patriarhia Română, asta pentru că s-a vehiculat că înalţii prelaţi ai bisericii ortodoxe i-ar fi cerut să demisioneze după ce acesta a declarat că situaţia pe care le-a cerut-o profesorilor de religie a fost solicitată şi de Mitropolie.

Reprezentanţii ISJ Gorj spun că postul pe care acesta îl ocupa a devenit vacant şi că, deocamdată, nu s-a discutat despre numirea unei alte persoane pe această funcţie. „În urma înfiinţării comisiei, domnul inspectorul Ştefan Vătafu a înaintat o demisie care i-a fost aprobată începând cu data de 16 iunie. Obiectul comisiei a rămas doar definitivarea acelei proceduri de postare pe site-ul ISJ Gorj. Deocamdată nu s-a pus problema înlocuirii”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.  

Ştefan Vătafu îşi va continua activitatea didactică la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu. Pe perioada în care acesta a fost inspector de religie a beneficiat de un spor cuprins între 25 şi 30%, calculat în baza salariului.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: