Instanţele i-au lăsat liberi pe „miliţienii” bătăuşi de la Stoina

Cei doi poliţişti care în primăvară au fost arestaţi preventiv într-un dosar de crimă, cercetările fiind făcute de Parchetul General, au redevenit acum oameni (parţial) liberi, după ce două instanţe de judecată din capitală au dispus punerea lor în libertate.

De fapt, Tribunalul Bucureşti a refuzat să mai emită o prelungire a mandatului de arestare preventivă, aşa cum cereau procurorii, magistraţii stabilind doar ca subofiţerii Cosmin Militaru şi Eugen Papuzu să nu părăsească ţara în următoarele 30 de zile, la care se adaugă alte interdicţii, cum ar fi să nu ia legătura cu martorii…Procurorii care se ocupă de acest dosar au făcut recurs la verdictul respectiv, dar nu au avut câştig de cauză la Curtea de Apel Bucureşti şi, ca urmare, cei doi oameni ai legii au scăpat de cătuşele ce le-au fost puse de Paşti, dar şi de celulele în care au stat de atunci încoace.

Militaru şi Papuzu sunt acuzaţi că în noiembrie 2008 ar fi dus la sediul postului de Poliţie Stoina un bărbat din comună, prins într-o cârciumă, şi l-ar fi snopit pe acesta în bătaie. Omul a fost dus acasă a doua zi dimineaţa cu o grămadă de lovituri pe el, fiind transportat chiar de către poliţişti. Câteva ore mai târziu, victima acestora a decedat, iar ancheta care a fost deschisă de procurori de la Gorj aproape că îl găsea vinovat pe patronul cârciumii în care fusese descoperit individul. Rudele s-au plânsă însă la Bucureşti şi astfel, dosarul a fost preluat de procurori ai Parchetului General, care nu au finalizat însă nici ei cercetările. În iunie anchetatorii au venit la Stoina şi au deshumat cadavrul, dar apoi a început şi vacanţa celor din justiţie şi, astfel, cercetările par să bată din nou pasul pe loc.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: