Instituţie executată silit de cinci angajaţi

Angajaţii de la Protecţia Copilului care au câştigat sporurile în instanţă încă din 2008, au început să execute silit instituţia. Cu toate acestea, ei nu îşi pot lua toţi banii deodată, ci eşalonat până în 2016. Anul trecut, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, promitea că va da sporurile înapoi celor de la Protecţia Copilului.

Cinci angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au de recuperat sporuri salariale în valoare de câte 10 mii de lei fiecare, după ce au câştigat procesele cu instituţia. În anul 2007, o parte dintre salariaţii DGASPC Gorj au apelat la instanţă din cauză că li s-au tăiat unele drepturi salariale. Deşi instanţa le-a dat câştig de cauză un an mai târziu, abia acum oamenii au început să-şi primească din bani.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei spune că sumele vor fi recuperate până în anul 2016, la rândul său fiind unul dintre cei îndreptăţiţi să intre în posesia banilor. “Cinci funcţionari publici au de recuperat sporuri ce reprezentă suplimentul treptei de salarizare şi suplimentul postului. Sporurile au fost câştigate în instanţă în anul 2008, însă până în anul 2011 nu s-a întâmplat nimic. În anul 2011 am cerut executarea silită, iar începând cu anul în curs s-a dispus recuperarea banilor în mod treptat. Astfel, în anul 2012 primim 5%, în anul 2013-10%, în anul 2014-25%, în anul 2015-25%, iar în anul 2016-35%. Eu am de primit undeva în jur de 10 mii de lei”, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj. 

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: