Instituţiile pot obţine bani pentru masa copiilor defavorizaţi. Vezi cum!

O fundaţie elveţiană cu sediul în Craiova oferă un grant destinat reprezentanţilor comunităţilor locale în valoare de peste 100.000 lei. Vizate sunt primăriile, şcolile şi asociaţiile din judeţele Olt, Dolj şi Gorj şi numai 7 proiecte sunt declarate câştigătoare. Instituţiile sau asociaţiile pot obţine finanţare de circa 14.000 lei fiecare, bani cu care pot oferi o masă elevilor aflaţi care se confruntă cu situaţii speciale după încheierea orelor de curs dar şi pentru a le achiziţiona rechizite şi alte materiale şcolare.

Fundaţia Terre des Hommes Elveţia a oferit iniţial granturi numai pentru zona Dolj, iar mai nou sprijină şi comunităţile locale din Olt şi Gorj. Astfel, grantul de anul acesta va fi oferit pentru solicitanţi din cele trei judeţe. Primăriile, şcolile, sau asociaţiile care vor să obţină finanţare pot să depună o astfel de solicitare, astăzi fiind ultima zi în care se primesc. Practic, primăriile, ONG-urile sau şcolile din judeţ pot obţine bani pentru a oferi o masă copiilor care se confruntă cu diverse probleme în baza unei cereri de finanţare iar proiectul trebuie validat de membrii Consiliului Consultativ din care fac de parte de regulă un reprezentant al primăriei, reprezentant al şcolii, al bisericii, al poliţiei, al unui cabinet medical. Până vineri erau depuse 6 proiecte, numai unul fiind din Gorj, înaintat de autorităţile locale din Ţânţăreni. „Grupele care au acces la acest tip de program sunt de 15-20 de elevi şi aceştia sunt aleşi în cadrul grupului ţintă dintre copiii dintre cei mai vulnerabili, care sunt expuşi abandonului şcolar, care sunt expuşi excluziunii sociale şi aparţin minorităţilor etnice, copii care au părinţi plecaţi în străinătate şi nu au acasă un suport pentru efectuarea temelor. Acest program îi ajută pe ei foarte mult să aibă sprijin astfel încât să reuşească în activităţile şcolare. Acolo unde părinţii nu îi pot ajuta la efectuarea temelor sau de regulă îi ţin acasă şi nu îi trimit al şcoală, acolo încercăm să încurajăm părinţii să-i lase şcoală, să vadă beneficiile educaţiei şi şcoala sau un ONG local, cine implementează proiectul, să ofere sprijin prin activităţile acestea de tip „şcoală după şcoală” astfel încât copiii să fie atraşi spre şcoală şi să poată avea mai târziu un viitor frumos”, a spus Claudia Dincă, ofiţer formare în cadrul asociaţiei Terre des Hommes.

Şi câştigătorii grantului trebuie să participe cu 20% din valoarea proiectului însă nu trebuie neapărat să conste în bani, poate fi cu forţă de muncă voluntară sau în altceva. Aplicaţiile pot fi depuse la adresa de  email: [email protected] (sau prin poştă la adresa: str. Iancu Jianu, nr.26, Craiova).

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: